Fatih Portakal ile Galatasaray arasında yayın krizi

Galatasaray MHK toplantısının sarı kırmızılılarla ilgili kısmını yayınlayan Sözcü TV’yi RTÜK’e şikayet etti, Fatih Portakal 19.07'de yanıt verince kriz büyüdü. Avukat Rezan Epözdemir, Portakal'ın özür dilediğini açıkladı.

Spor 28 Mart 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
Galatasaray'ın açıklamasından sonra Fatih Portakal özür diledi.

Galatasaray Sözcü TV’nin Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) sosyal medyada paylaşılan Merkez Hakem Kurulu’nun (MHK) online toplantısının sadece Galatasaray-Antalya müsabakasının konuşulduğu kısmını vermesinin ardından Sözcü TV ve Fatih Portakal hakkında RTÜK ve ilgili kurumlar nezdinde işlem başlattığını duyurdu (Tam metin linkte).  Galatasaray daha sonra bir açıklama daha yaparak aynı gerekçeyle TGRT Haber ve Cem Küçük hakkında da RTÜK’e şikayet yapıldığını duyurdu (Linkte).

Galatasaray’ın açıklamasının ardından Fatih Portakal ve Sözcü Tv’ye yönelik sosyal medyadan sarı kırmızılı taraftarlar kampanya başlattı. Eleştirilerin ardından ekrana çıkan Portakal canlı yayında şunları söyledi: “Gazeteciyiz ama etkili bir gazeteciyiz. Hemen cevap veriyorum, Galatasaray Kulübü de hemen cevap vermiş. Şikayetçi olacakmış benim hakkımda ve kanal hakkında. Geldi, ben de gördüm. Onu neden yaptığımızı ben de bilmiyorum, yani ne yaptığımızı. Birazdan haber gelince görürsünüz. Gücümüz etkimizde. Bu kadar da net. Bak, ne diyorum? Bu kadar da netim yani. Gücümüz etkimizde. Kimse gazeteciliğimize laf edemez. Ne benim ne burada bulunan arkadaşlarımın. Hiç kimse. Alnımız ak, biz işimizi yapıyoruz, o kadar.”

Portakal’ın bu açıklamayı Fenerbahçe’nin kuruluş yıldönümü olan 19.07’de yapması krizi daha da büyüttü.

Rezan Öpözdemir: Fatih Portakal özür diledi

Fatih Portakal’dan sonra bir yayına katılan Galatasaray’ın eski yöneticisi avukat Rezan Epözdemir ise şu açıklamayı yaptı: “Fatih Fenerbahçeli. Yayın saat 19.07’de yapılmış. Görüntülerin tamamı değil sadece o kısım verilmiş. Sanki Galatasaray taraftarında bilinçli yapıldığına dair algı oluşmuş. Fatih Portakal’a biraz önce koridorda kızdım. O dedi ki “Kabahat tamamen benim. Kurumumla hiçbir ilgisi yok. Biraz önce yayında da Galatasaray camiasından kişisel ve kurumsal anlamda da özür diledim. Sizlerden de özür diliyorum. Affınıza sığınıyorum. Bir hata oldu. Bu konuda da kurumsal olarak gereğini yaptım’ dedi. Fatih Portakal 19.05’de kendi programında mutlaka çıkıp 40 milyon taraftarı olan Galatasaray camiasından özür dilemeli. Ayrıca Sözcü TV de kurumsal bir özür yayınlamalıdır!”

Galatasaray görüntülerin nasıl kaydedildiğini sorgularken Fenerbahçe istifa talep ediyorGalatasaray görüntülerin nasıl kaydedildiğini sorgularken Fenerbahçe istifa talep ediyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.