Potadaki derbiden Galatasaray galip çıktı

Basketbol Süper Lig'de 28. haftanın kapanış maçı Beşiktaş ve Galatasaray arasındaki mücadeleye sahne oldu. Galatasaray maçı 77-76 kazandı.

Spor 23 Nisan 2024
Akatlar'daki derbiyi Galatasaray kazandı.

Süper Lig’de üçüncü sırada yer alan Beşiktaş play-off potasındaki yerini sağlamlaştırmak isteyen Galatasaray’ı konuk etti. İki ekibin mücadelesi çekişmeli başladı. İkinci çeyrekten itibaren Beşiktaş’ın kısa oyuncuları ne kadar isabetsiz hücum ettiyse Galatasaray’ın kısaları o kadar ritim buldu. Özellikle Dee Bost bu sezonki en iyi maçlarından birini çıkardı. Üç sayılık atış çizgisinin gerisinden buldukları şutlarla Galatasaray son çeyreğe 60-50 önde girdi.

Karşılaşmanın son periyodunda Kartal yüksekten uçtu ve farkı giderek kapadı. Ancak son pozisyonda iyi savunma yapan Galatasaray faul itirazı yapan rakiplerine karşı üstün geldi ve 77-76 ile parkeden galip ayrıldı. Bost 18 sayı 4 asistle oynarken Göksenin Köksal 13 sayı kaydetti. Galatasaray sonradan düşen üç sayı yüzdesine rağmen rakip potaya 9 üçlük yolladı. Beşiktaş’ta Kyle Allman 16, Derek Needham ve Jonah Matthews 15’er sayı attı ancak yeterli olmadı. Galatasaray 14 galibiyetle altıncı sırada. Beşiktaş 9. kez kaybetti ve Karşıyaka ile galibiyet-mağlubiyet sayıları eşitlendi.

İşte sporun pazartesi gündemiİşte sporun pazartesi gündemi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.