İşte sporun pazartesi gündemi

Futboldan basketbola, NBA'den Formula 1 ve diğer spor dallarına Türkiye'de ve dünyada pazartesi gününün gelişmeleri...

Spor 22 Nisan 2024
Sporda yaşanan gelişmeler...

Türk futbolunda hafta içi mesaisi Türkiye Kupası yarı final maçlarıyla devam edecek. 23 Nisan Salı akşamı saat 20.30’da Ankaragücü ve Beşiktaş başkentte karşı karşıya gelecekler. 24 Nisan Çarşamba saat 20.30’da ise Trabzonspor ile Karagümrük kozlarını Trabzon’da paylaşacaklar. Bu iki karşılaşmayı yönetecek hakemler belli oldu. Ankaragücü-Beşiktaş maçını Ümit Öztürk, Trabzonspor-Karagümrük maçını Ali Şansalan yönetecek.

Ümit Öztürk kariyerinde 19 Beşiktaş maçı yönetti. Bu maçlarda siyah-beyazlılar 12 kez kazanırken 3 kez berabere kaldı ve 4 yenilgi aldı. Beşiktaş toplamda 45 sarı ve 5 kırmızı kart görürken rakipleri 46 sarı ve 5 kırmızı gördü. Beşiktaş’ın Türkiye Kupası çeyrek finalinde Antalyaspor’u 2-1 yendiği maçı da Öztürk yönetmişti. Öztürk Ankaragücü’nün 16 maçında düdük çalarken bu maçların dördünü Ankara ekibi kazandı, beşi berabere bitti, yedisinde başkent temsilcisinin rakipleri güldü. Bu karşılaşmalarda Ankara ekibi aleyhine 38 sarı ve 5 kırmızı çıkarken rakiplere 39 sarı ve 1 kırmızı çıktı.

Ali Şansalan ise kariyerinde 14 Trabzonspor maçı yönetti. Bu maçlardan 10’unu Trabzonspor kazanırken üçü berabere bitti birinde bordo-mavililer yenildi. Bu maçlarda Trabzonspor 26 kez sarı kart görüp 4 kez kırmızı kart gördü. Rakipler 34 sarı kart görüp 3 kez kırmızı gördü. Şansalan’ın düdük çaldığı 14 Karagümrük maçındaysa 5 galibiyet, 5 beraberlik, 4 mağlubiyet çıktı. Karagümrük takımına 34 sarı kart çıkarken rakiplerine 28 sarı 1 kırmızı çıktı.

Galatasaray’ın pazar keyfi…Galatasaray’ın pazar keyfi…

TFF başkanlığı için bir aday daha

İsmail Uyanık TFF başkanlığına aday oldu.

Eski Samsunspor Kulübü Başkanı İsmail Uyanık, Türkiye Futbol Federasyonu başkanlığına adaylığını açıkladı. Uyanık şunları söyledi: “Futbol takımlarının borçlardan, teknik iflastan kurtulmasını, milli takımın tekrar başarılı olmasını, takımlarımızın Avrupa’da tekrar Avrupa şampiyonu olabilmesi gerektiğine inananlarla birlikte adaylığı açıklıyorum. Bu süreçte futbol adına doğruları, bildiklerimi tartışmak, kamuoyuna daha rahat bu mesajları verebilmek adına bu bir fırsat…Devamında doğru şeyleri, doğru sloganları söylediğimiz zaman o sloganların altında birleşebileceğimiz birçok liyakatli ve temiz futbol adamının olduğuna inanıyorum. İnşallah Türk sporuna, Samsun’a, Anadolu sporuna özellikle hayırlı olmasını diliyorum.”

Kocaelispor, Ümraniye deplasmanında yara aldı

Ümraniyespor, Kocaeli’yi tek golle geçti.

1. Lig’de 31’inci haftanın kapanış maçı Ümraniyespor’la Kocaelispor’u karşı karşıya getirdi. Ligin bitimine az bir süre kala play-off’ta koltuk kapmaca oynayan Kocaeli, Ümraniye deplasmanına da galibiyet parolasıyla çıktı. Buna karşın orta sıralarda mücadele veren Ümraniyespor maçta çok dirençli gözüktü. İlk 45 dakikada iki takım da girdiği pozisyonlardan yararlanamayınca soyunma odasına golsüz eşitlikle gidildi. İkinci devreye etkili başlayan ev sahibi ekip, 67’nci dakikada Emrecan Bulut’un attığı golle 1-0 öne geçti. Mücadelenin son düdüğüne kadar üstünlüğünü korumayı başaran Ümraniyespor karşılaşmadan üç puanla ayrılan taraf oldu. Bu sonuçla birlikte puanını 37’ye yükselten Ümraniye, Keçiörengücü ve Manisa FK’yı geride bırakıp 11’inci sıraya yerleşti. Kocaelispor ise 52 puanla altıncı sırada kaldı.

Udinese, teknik direktörlük görevine Fabio Cannavaro’yu getirdi

İtalyan futbol efsanesi Cannavaro, Udinese’nin yeni teknik direktörü oldu.

Serie A’da kümede kalma savaşı veren Udinese, Gabriele Cioffi’den boşalan teknik direktörlük koltuğunu Fabio Cannavaro’ya teslim etti. Çin’de Guangzhou ve Tianjin ile Suudi Arabistan’da Al-Nassr gibi kulüpleri çalıştıran 50 yaşındaki teknik adam, son olarak Benevento’da görev yapmıştı. Sezon sonuna kadar sözleşmeye imza atan Cannavaro’nun devraldığı Udinese, 33’üncü hafta sonunda düşme hattının bir basamak üzerinde bulunuyor.

Barcelona cephesinden El Clasico’nun tekrarı hamlesi

El Clasico’ya topun çizgiyi geçip geçmediği damga vurdu.

Real Madrid ve Barcelona arasında oynanıp eflatun-beyazlıların 3-2’lik galibiyetiyle sonuçlanan El Clasico’ya topun çizgiyi geçip geçmediği tartışması damga vurdu. Konu hakkında söz alan Barcelona Başkanı Joan Laporta, Lamine Yamal’ın şutunda kaleci Andriy Lunin topu kale çizgisi içinden çıkardığına inandıklarını savunarak, bundan emin olmaları halinde yasal girişimde bulunacaklarını ve maçın tekrarını isteyeceklerini duyurdu.
Laporta, karşılaşmaya damga vuran pozisyonda topun çizgiyi geçtiğini ve iptal edilen golün geçerli sayılması gerektiğini söyledi. İspanya Futbol Federasyonundan ve Hakem Komitesi’nden, Yamal’ın pozisyonuyla ilgili tüm ses kayıtlarını ve görüntüleri acil bir şekilde kendilerine ulaştırılmasını istediklerini ifade eden Laporta, “Barcelona’nın başkanı olarak, dünya futbolunun en önemli maçlarından bir gün sonra, VAR gibi bir aracın yanlış kullanılmasının gündemimizi belirlemesinin yarattığı memnuniyetsizliği aktarmak istiyorum” dedi. Sezon başından beri hakem hatalarından mağdur olduklarını belirten Barcelona’nın başkanı, “Biz bu pozisyonun gol olduğunu düşünüyoruz. Federasyondan ve Hakem Kurulu’ndan gelecek kayıtlardan sonra bizim düşündüğümüz teyit edilirse, daha da ileriye giderek yasal girişimlerde bulunma hakkımızı kullanabilir ve maçın tekrar edilmesi isteyebiliriz” dedi. Mücadele sonrası söz alan Barça Teknik Direktörü Xavi, ilgili pozisyonun ardından golün geçersiz sayılmasını “utanç verici” olarak değerlendirmişti.

Andy Cole ve John Terry’ye Premier Lig’den büyük onur

İki yıldız isim Şöhretler Müzesi’ne girdi.

Premier Lig’in efsane isimlerinden Andy Cole ve John Terry, ligin Şöhretler Müzesi’ne dahil edildi. Premier Lig’den yapılan açıklamada, beşer kez şampiyonluk yaşatan Cole ve Terry’ye bu onurun layık görüldüğü belirtildi. Newcastle United, Manchester United, Blackburn Rovers, Fulham, Manchester City, Portsmouth ve Sunderland gibi takımlarda oynayan Cole, 414 maçta attığı 187 golle Premier Lig tarihinin en skorer dördüncü futbolcusu konumunda. Newcastle United formasıyla 1993-94 sezonunda gol kralı olan Cole, 5 şampiyonluğun tamamını 1995’te imza attığı Manchester United’da yaşadı. Beş şampiyonlukla Chelsea’nin en başarılı kaptanı Terry ise Premier Lig’de takımı en fazla maçta gol yemeyen (214) savunma oyuncusu unvanını elde etti. Terry, 492 maçta bulduğu 41 golle ligin en skorer savunma oyuncusu da oldu.

Galatasaray'ın süper ikilisi: Mertens ve Icardi son beş hafta sürekli tabeladaGalatasaray’ın süper ikilisi: Mertens ve Icardi son beş hafta sürekli tabelada

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.