Galatasaray’ın süper ikilisi: Mertens ve Icardi son beş hafta sürekli tabelada

Süper Lig'de son virajlara girilen dönemde Dries Mertens ve Mauro Icardi vites artırdı. Şampiyonluk mücadelesi veren Galatasaray'da Belçikalı son beş maçta asist yaptı, Arjantinli ise beş karşılaşma üst üste fileleri sarstı.

Spor 22 Nisan 2024
Şampiyonluk yolundaki Galatasaray, son haftalarda Mertens ve Icardi'yle gülüyor.

Süper Lig’de sezonun sonuna doğru gelinirken şampiyonluk yarışı tüm heyecanıyla sürüyor. Ezeli rakibi Fenerbahçe’yle giriştiği yarışta ise Galatasaray’ı iki yıldızı taşıyor. Geçen sezon takıma katılıp sarı-kırmızılıların ileri ikilisini oluşturan Dries Mertens ve Mauro Icardi maratonda sona gelinirken gol ve asist katkılarıyla dikkat çekiyor.

Ligin 29’uncu haftasında Beşiktaş’ı Al-Musrati’nin kendi kalesine attığı golle 1-0 mağlup eden Cim-bom Dolmabahçe’deki derbi sonrası oynanan beş maçta da galibiyete ulaşıp kazanma serisini 14’e yükseltti. Bu süreçte Rizespor, Kasımpaşa, Hatayspor, Alanyaspor ve son olarak Pendikspor karşılaşmalarının tamamında Dries Mertens asist yaparken Mauro Icardi de gol sevinci yaşadı.

Arjantinli sazı yine ele aldı

Mauro Icardi ligde sona yaklaşırken formunu yükseltti.

Galatasaray’ın bir önceki sezon kazandığı şampiyonluğa golleriyle damgasını vuran Mauro Icardi Süper Lig’in son dokuz maçına 13 gol sığdırmıştı. Arjantinli süper yıldızının attığı goller sayesinde zafere uzanan sarı-kırmızılılarda bu sezon da Icardi fırtınası esmeye başladı. Sezonun ilk yarısındaki Beşiktaş maçında ayağına aldığı darbe sonrası sakatlanan fakat özel iğneler ve kramponlarla forma giymeye devam eden Icardi teknik direktörü Okan Buruk’un söylemlerine göre henüz % 100 hazır olmasa da son döneme damga vurdu. Ligin son beş maçında altı gol atıp iki de asist yapan Icardi, bu süreçte hem takımını liderlik koltuğunda tuttu, hem de gol krallığı yarışında Edin Dzeko’yla arayı kapattı. Rizespor’a karşı bir gol ve bir asistle oynayan yıldız santrfor Kasımpaşa deplasmanında 4-3 kazanılan maçta da iki gol bir asistle yıldızlaşmıştı. Devamında oynanan Hatay, Alanya ve Pendikspor maçlarında da birer kez fileleri sarsıp tabelaya adını yazdıran Arjantinli yükselen form grafiğiyle hem taraftarlarını sevindirdi, hem de Galatasaray’ı şampiyonluğa yakınlaştırmayı sürdürdü.

Mertens’in ikinci baharı

37 yaşına basmaya gün sayan Dries Mertens, oynadığı futbolla gençlere taş çıkartıyor.

Napoli’de geçirdiği dokuz sezonun ardından İtalya’nın güneyine Maradona’nın takımının tarihindeki en skorer oyuncu olarak veda eden Dries Mertens Galatasaray kariyerinde adeta ikinci baharını yaşıyor. İtalyan temsilcisinden ayrılıp Galatasaray’a gelişini kendi ağzından “artık eskisi kadar hızlı değilim” diyerek tanımlayan Belçikalı sahaya yansıttığı çaba ve özveriyle kendisini haksız çıkartmayı başardı. Bu sezon tüm kulvarlarda 36’sı ilk 11’de olmak üzere toplam 46 maça çıkan Mertens 37 yaşına basmaya gün sayarken kariyerinin en fazla maça çıktığı sezonunu yaşamaya da çok yakın. Bir dönem Zaha’nın sol kenar, Kerem Aktürkoğlu’nun ise forvet arkasında görev aldığı süreçte yedek soyunan yıldız isim ilerleyen dönemde kalitesini hatırlatıp yeniden ilk 11’in vazgeçilmez ismi oldu. Yaşına karşın istikrarlı performansı ve sahadaki enerjik oyunuyla dikkat çeken Mertens kritik haftalara girildiğinde tecrübesini ortaya koydu. Galatasaray’ın son beş Süper Lig maçının tamamında asist yapan Belçikalı, söz konusu maçlarda iki defa da fileleri sarsmayı başardı. Ligin kalan beş maçında Okan Buruk’un en çok güvendiği isimlerin başında gelen Mertens’in sezon sonu sarı-kırmızılılarda devam edip etmeyeceği ise en büyük merak konusu.

‘Galatasaray’da devam etmek istiyorum’

Geçenlerde Fernando Muslera, Lucas Torreira, Kaan Ayhan, Abdülkerim Bardakçı ve Barış Alper Yılmaz’la sözleşme yenileyen Galatasaray’da Dries Mertens’in geleceği belirsizliğini koruyor. Sezonun son bölümünde oynadığı oyunda övgüler alan Mertens’i sarı-kırmızılılara bağlayan sözleşme haziran ayında sona erecek. Futbolu bırakıp bırakmayacağı, sporda kalacaksa da yoluna Galatasaray’da devam edip etmeyeceği belirsiz olan Mertens’ten bir gol ve bir asistle oynadığı Pendikspor maçı sonrası konuyla alakalı açıklama geldi. Hem ailesinin hem de kendisinin Galatasaray’da olmaktan dolayı çok mutlu olduğunu söyleyen Belçikalı “Lige bu şekilde devam etmemiz gerekiyor. Kenara gelirken tribünlerden adıma yapılan tezahüratlar bana kendimi çok iyi hissettiriyor. Galatasaray’da devam etmek istiyorum. Burada kendimi çok iyi hissediyorum. Ne olacağını bilmiyoruz ancak ailem de ben de burada çok mutluyuz. Oğlum Ciro da Galatasaray’da çok mutlu. Okan Buruk’la da ilişkim çok iyi. O da daha önce benim gibi İtalya’da top koşturdu. Futbolu çok iyi biliyor ve beni iyi bir şekilde yönlendiriyor” dedi. Mertens ve Galatasaray yönetiminin sezon sona ermeden yeni sözleşme için masaya oturması bekleniyor.

Süper Lig’de peş peşe ikinci şampiyonluğunu kovalayan Galatasaray’da gelecek engeller sırasıyla Adana Demirspor, Sivasspor, Fatih Karagümrük, Fenerbahçe ve Konyaspor. Sarı-kırmızılı taraftarlar geriye kalan beş maçta da Mertens ve Icardi ikilisine güveniyor.

Galatasaray’ın pazar keyfi…Galatasaray’ın pazar keyfi…

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.