Ölümden döndüğü anı ilk kez anlattı! İşte Eriksen’in yeni felsefesi

Euro 2020’de oynanan Danimarka – Finlandiya maçında kalp krizi geçiren, ardından kalp pili ile hayata tutunup yeşil sahalara dönen Christian Eriksen, o gün yaşadıklarını, hayat hakkındaki yeni felsefesini anlattı.

Spor 12 Mayıs 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Eriksen, kalp krizi geçirdikten sonra yaşadıklarını ve hissettiklerini anlattı.

2020 Avrupa Futbol Şampiyonası denince akıllara gelen ilk isimlerden biri Christian Eriksen. 31 yaşındaki oyuncu, turnuvanın ülkesi Danimarka adına ilk maçında Finlandiya’ya karşı mücadele ederken dakika 45’te bir anda yere yığılmıştı. Eriksen saha içindeki müdahaleyle hayata tutunmuş ve kaldırıldığı hastanede kendisine kalp pili takılmıştı.

Christian Eriksen, yürekleri ağza getirmişti.

Danimarkalı, o günü ve sonrasını The Telegraph’a anlattı. Eriksen, kendisine ne olduğunu bir gün sonra anlamış: “Aslında olayı sonraki gün televizyondan gördüm.  Gerçekten tüm duyguları aşmak ve kendimi sonrasına hazırlamak hiç bu kadar kolay olmamıştı. Yaşadığınızı izliyorsunuz ve sonra fazla düşünmemeye çalışıyorsunuz. Ama görüntüler ortada, hepsi bu. Şahsen öğrendiğim şey, buradayken gerçekten eğlenmek, ne gelirse tadını çıkarmak ve eğlenceliyse futbol oynamak. Eğer eğlenceli değilse başka bir şey yapmak.”

Eriksen, İtalya’da oynama imkanı kalmayınca Premier Lig’e gitti.

Kendisine kalp pili takılan futbolcunun kurallar gereği Serie A’da oynaması mümkün değildi. O dönem Inter’de forma giyen futbolcu sahalara mavi-siyah forma altında dönemedi. Geçtiğimiz günlerdeki Laures Spor Ödülleri’nde yılın geri dönüşü ödülüne layık görülen oyuncu, “Benim için geri dönüp yaşamak çok daha önemliydi. Bundan sonra da ilk hedefim geri dönüp tam zamanlı bir baba ve tam zamanlı bir erkek arkadaş olmaktı. Benim için en önemlisi bu” dedi.

Kendi kaderinin kusursuz yazarı: Kevin De BruyneKendi kaderinin kusursuz yazarı: Kevin De Bruyne

Eriksen, futbol sahalarına Brentford formasıyla dönmüştü. Oyuncu, Brentford’ın ardından Manchester United’la anlaşmış ve kendisini 3 sene Kırmızı Şeytanlar’a bağlayan sözleşmeye imza atmıştı. Tedavisi için kendisine kalp pili takılan Eriksen’in o zaman formasını giydiği Serie A ekibi Inter, kurallar gereği kalp pili takılı şekilde oynamasına izin verilmediğinden Inter, oyuncunun sözleşmesini feshetmiş ve Premier ekibi Brentford’a transfer olmuştu. Ardından İngiliz devi Manchester United’ın yolunu tutmuş ve 3 yıllık sözleşme imzalamıştı. Eriksen, bu sezon takımıyla toplam 39 maça çıktı, 2 gol attı, 9 asist yaptı.

‘Milano futbol haftası’nda ilk defileye Inter damga vurdu!‘Milano futbol haftası’nda ilk defileye Inter damga vurdu!

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.