Galatasaray görüntülerin nasıl kaydedildiğini sorgularken Fenerbahçe istifa talep ediyor

Galatasaray-Antalyaspor maçında ev sahibi takım lehine verilen penaltı kararının tartışıldığı TFF-MHK toplantısının görüntülerinin paylaşılması sonrası Galatasaray ve Fenerbahçe cephesinden ilk açıklamalar geldi...

Spor 26 Mart 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Fenerbahçe ve Galatasaray cephesinden açıklamalar geldi.

Galatasaray-Antalyaspor maçının 12. dakikasında ev sahibi takım lehine verilen penaltı kararı tartışma yaratmıştı. Bu konu dün Lake of tears isimli bir X kullanıcısının hesabından yayınlanan bir videoyla yeniden alevlendi. Videoda denetçi ve hakem eğitmeni Hugh Dallas orta hakem Abdülkadir Bitigen ve VAR hakemi Özgür Yankaya’ya böyle bir kararı neden aldıklarını soruyordu. İki hakemin de verdikleri kararın yanlış olduğunu kabul etmesi dikkat çekti.

Bu anların ardından sosyal medyada adeta infial oldu. Fenerbahçe taraftarı takımlarının haksızlığa uğradığını vurgularken Galatasaray taraftarı da görüntüleri kimin neden sızdırdığını sorguluyordu. Konu hakkında Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Başkanı Uğur Dündar iki hakemin de istifasını istedi. Galatasaray tarafından ilk açıklama yönetici Niyazi Yelkencioğlu’ndan geldi. Yelkencioğlu konuyla alakalı olarak kulübün daha detaylı açıklama yapacağını vurgulayarak sözlerine başladı.

Uğur Dündar'dan Yankaya ve Bitigen'e istifa çağrısıUğur Dündar’dan Yankaya ve Bitigen’e istifa çağrısı

Yönetici “Bir iki ufak detayı kendim söylemek istiyorum. Amerika merkezli ‘no name’ bir hesabın konuşmaların arkası kesilerek, bir takım görüntülerin yayınlanması manidar. Bu görüntüler nasıl o merciye ulaştı, kaydedildi? Onu merak ediyoruz. 13 Mart’ta Ali Koç’un bahsettiği bu konuşmalar kendisine nasıl ulaştı?” dedi.

Yelkencioğlu daha sonra Ali Koç’un açıklamalarını hatırlatarak “Fenerbahçe’nin TFF içinde nasıl bir yapılanması var? Bu bir soru işareti. Aynı hafta Fenerbahçe-Kasımpaşa maçındaki penaltı pozisyonuyla ilgili Hugh Dallas’ın yorumları Ali Koç’ta varsa ve bizimle paylaşırsa seviniriz. Sadece bizim maçla ilgili cımbızla çıkarıyorlar, kendi maçlarıyla ilgili şeyler çıkmıyor maalesef” dedi.

Koç ne demişti?

Koç 13 Mart Çarşamba günü düzenlediği basın toplantısında konuya değinmişti. Koç “Abdülkadir Bitigen, Galatasaray maçında yanlış penaltı verdiğini hakem toplantısında itiraf ediyor. Hakemler 1 Mart’ta Hugh Dallas ve Mehmet Büyükekşi’nin de katıldığı bir toplantı yapıyor. Hugh Dallas da Abdülkadir Bitigen’e penaltıyı soruyor. Bitigen penaltı kararının yanlış olduğunu itiraf ediyor. Bunun şampiyonluk yarışına etkisi ne olacak? TFF Başkanı’na Abdülkadir Bitigen olayını sordum. Böyle bir toplantı olmadığını söyledi. Bilerek kendisinin katıldığını söylemedim. Halbuki kendisi de katılmış. Biz nasıl mücadele edeceğiz. Bu kayıtlar TFF’nin elinde var ve açıklanmasını istiyoruz” demişti.

Bu da futbolun sızıntısı: Hakemler Galatasaray lehine penaltı için pişmanmışBu da futbolun sızıntısı: Hakemler Galatasaray lehine penaltı için pişmanmış

Dündar’dan istifa çağrısı

Son olarak Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Başkanı Uğur Dündar “Abdülkadir Bitigen ve Özgür Yankaya eğer onurlu insanlarsa ligin kaderini belirleyen (gerekçesini açıklayamadıkları) o yanlış kararları nedeniyle bugün spor kamuoyundan özür dileyip hakemliği bırakırlar!” diyerek iki hakemi görevlerini bırakmaya davet etti.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.