İşte iki büyüğü cezbeden o para: Süper Kupa’nın ödülü açıklandı

Galatasaray ve Fenerbahçe'nin 29 Aralık Cuma akşamı karşı karşıya geleceği Süper Kupa maçında dağıtılacak para ödülü açıklandı.

Spor 26 Aralık 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı
İşte Süper Kupa'nın Türk kulüplere getirisi.

Suudi Arabistan geçtiğimiz yaz yaptığı transferlerle futbola ne denli yatırım yapacağını net şekilde kanıtladı. Ülke 2034 Dünya Kupası’na ev sahipliği yapacak. Bu süreçte de yıldızları kadrosuna kattığı Pro Lig mücadelesiyle dikkat çekmek istiyorlar. Ancak tek formül bu değil. Öyle ki Suudlar, farklı ülkelerin Süper Kupa organizasyonlarını da belli miktarda yatırım yaparak ülkelerinde düzenliyorlar. Bu ülkelerden biri de Türkiye oldu.

2022-23 Süper Lig sezonu şampiyonu Fenerbahçe ve Türkiye Kupası sahibi Fenerbahçe 29 Aralık akşamı 20.45’te Suudi Arabistan’ın Riyad kentindeki El Awwal Stadyumu’nda Süper Kupa için kozlarını paylaşacaklar. Karşılaşmayı Abdülkadir Bitigen yönetecek. Cumhuriyet’in 100. yılında oynanacak Süper Kupa maçıyla ilgili uzun süredir tartışılan konu, takımların bu maçtan ne kadar para kazanacağıydı.

Fenerbahçe'de Fred yoksa puan kaybı varFenerbahçe’de Fred yoksa puan kaybı var

Hürriyet’te yer alan habere göre Arabistan, iki kulübe toplamda 108 milyon TL para ödülü dağıtacak. Kupayı kazanan ekip 65 milyon TL (2.01 milyon euro), kaybeden 43 milyon TL (1.32 milyon euro) alacak. Bunun yanında ekiplerin tüm seyahat masrafları da karşılanacak.

Arabistan bir süredir İtalya ve İspanya gibi ülkelerin de Süper Kupa maçlarına ev sahipliği yapıyor. İspanya Süper Kupası 4’lü turnuva formatında düzenleniyor. Şampiyon olan takım 5 milyon euro kazanırken federasyon 40 milyon euro alıyor. Aynı organizasyon bu sene 10-14 Ocak tarihleri arasında sahne alacak. İtalya Süper Kupası da önümüzdeki 6 yıl boyuncu 4’lü turnuva formatıyla Suudi Arabistan’da yapılacak. 4 takıma toplam 23 milyon Euro verilecek.

Süper Lig'in en iyileri ödül aldı, gündem derbi olduSüper Lig’in en iyileri ödül aldı, gündem derbi oldu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.