Bu da futbolun sızıntısı: Hakemler Galatasaray lehine penaltı için pişmanmış

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin Ali Koç'a 'Yapılmadı' dediği hakemler arasındaki görüşmeler sosyal medyada yayınlandı. Videoda Galatasaray- Antalyaspor maçının hakemleri Abdulkadir Bitigen ve Özgür Yankaya penaltı için hata yaptıklarını söylüyor.

Spor 26 Mart 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
TFF'nin içinden sızan videoda hakemlerin konuşmaları bulunuyor.

Fenerbahçe’nin ligden çekilme dahil olasılıkları görüşeceği 2 Nisan’daki Olağünüstü Genel Kurul öncesi Türkiye Futbol Federasyonu’ndan (TFF) Galatasaray -Antalyaspor maçının hakemlerinin yaptığı görüşmenin kaydı sızdı. Hakemler her hafta karşılaşmalardan sonra hakem eğitmeni ve denetçi Hugh Dallas tarafından değerlendiriliyor. Zoom üzerinden yapılan görüşmelerin kayıtları sadece TFF’de bulunuyor.

Çok sayıda pozisyon üzerinde konuşulduğu anlaşılan kayıtlardan bu aşamada internete sadece Antalyaspor-Galatasaray maçına ilişkin görüntü sızdırıldı. X’te yer alan Lake of Tears isimli hesap 1 Mart’ta yapılan hakem toplantısının bir bölümünü sosyal medyadan yayınladı.

26 Şubat’ta yapılan Galatasaray – Antalyaspor maçını 2-1 ev sahibi ekip kazanmıştı. Sarı kırmızılıların ilk golü 12. dakikada VAR’da bulunan Özgür Yankaya’nın müdahalesi sonrası Abdülkadir Bitigen’in verdiği penaltıyla gelmişti. TFF’den sızan kayıtta TFF Hakem Danışmanı Hugh Dallas, VAR’dan Sorumlu MHK üyesi Cem Satman, Abdülkadir Bitigen ve Özgür Yankaya’nın görüşmeleri bulunuyor. Yaşanan diyaloglar şöyle…

Hugh Dallas: Pozisyonun hâlâ penaltı olduğunu düşünüyor musun?

Abdülkadir Bitigen: Hayır basit bir temas, penaltı olduğunu düşünmüyorum.

Hugh Dallas: Neden VAR’a davet ettin basit bir müdahale için Özgür?

Özgür Yankaya: Kısacası hata yaptım. Daha sonra beklentiye baktım. İtiraz eden futbolcular vardı. Neden yaptığımı hâlâ sorguluyorum. Kendimi sorguluyorum.

MHK iki hakeme de görev verdi

26 Şubat’taki karşılaşmadan sonra Özgür Yankaya tekrar 16 Mart’taki Alanyaspor – Kayserispor maçında VAR’da görev aldı. Abdülkadir Bitigen ise 10 Mart’taki Samsunspor -Ankaragücü ve 11 Mart’taki Manisa FK – Ümraniyespor maçlarında VAR’da bulundu. 17 Mart’taki Rizespor – Gaziantep FK maçında düdük çaldı.

Ali Koç'tan rest... Fenerbahçe ligden çekilmeyi üyelerine soracak, peki çekilirse ne olacak?Ali Koç’tan rest… Fenerbahçe ligden çekilmeyi üyelerine soracak, peki çekilirse ne olacak?

Ali Koç: Mehmet Büyükekşi ‘Böyle bir toplantı yapılmadı’ demişti

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, 1 Mart’taki hakemlerin görüşmesini 2 Nisan’da ligden çekilmenin tartışılacağını açıkladığı 25 Mart’ta yaptığı açıklamada gündeme getirmişti. Ali Koç şunları söylemişti:

“Abdülkadir Bitigen, Galatasaray maçında yanlış penaltı verdiğini hakem toplantısında itiraf ediyor. Hakemler 1 Mart’ta Hugh Dallas ve Mehmet Büyükekşi’nin de katıldığı bir toplantı yapıyor. Hugh Dallas da Abdülkadir Bitigen’e penaltıyı soruyor. Bitigen penaltı kararının yanlış olduğunu itiraf ediyor. Bunun şampiyonluk yarışına etkisi ne olacak? TFF Başkanı’na Abdülkadir Bitigen olayını sordum. Böyle bir toplantı olmadığını söyledi. Bilerek kendisinin katıldığını söylemedim. Halbuki kendisi de katılmış. Biz nasıl mücadele edeceğiz. Bu kayıtlar TFF’nin elinde var ve açıklanmasını istiyoruz.”

Fırat Aydınus: Sızdıranı hemen bulun

Hakem yorumcusu Fırat Aydınus X hesabından sızdırılan kayıtla ilgili açıklama yaptı. Aydınus şunları söyledi: “Kaydı kim yapıp, sızdırdıysa bir an önce bulup açıklamalısınız. Yoksa eğitimcilerden, MHK’den, yönetimden, Süper Lig hakem ve VAR kadrosundan katılanlar ile link atarak hakemlerin seminere katılımını sağlayan Hakem işleri ve müdürü Tayfur Özkan’ı zan altında bırakmış olursunuz. Diğer bir husus; eğitimci ve hakemlerin arasında geçen konuşma, içerik ve teknik olarak tam bir fiyasko.”

İsmail Kartal'dan salvo: TFF, Galatasaray, Abdullah Avcı...İsmail Kartal’dan salvo: TFF, Galatasaray, Abdullah Avcı…

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.