Norveç’te ‘Aşkın Olayım’ çalıyor, Şampiyonlar Ligi müziği duyuluyor

Galatasaray, Şampiyonlar Ligi'ne kalma maçında Molde'yi deplasmanda 'Aşkın olayım' şarkısıyla özdeşleşen Mauro Icardi'nin bir gol, bir asist ve harika oyunuyla 3-2 yendi.

Spor 24 Ağustos 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı
Icardi UCL Magazine'e konuştu.

Şampiyonlar Ligi’ni özleyen Galatasaray için Norveç’in Molde takımı yoldaki son hendekti. Sarı kırmızılarda Lucas Torreira’nın kırmızı kart cezası nedeniyle oynamaması en büyük dezavantajdı. Yeni transfer Brezilyalı Tete, Molde maçında ilk kez kadrodaydı. Müsabakanın yapıldığı yaklaşık 11 bin kişi kapasiteli Molde Stadı’nda konuk takım için ayrılan bölümde yaklaşık 250 taraftar yer aldı. Bu bölümün dışında Norveç pasaportu bulunan Türk taraftarlar Fenerbahçe, Beşiktaş, Trabzonspor ve diğer Türk takımlarının formalarıyla ev sahibi ekip tribünlerindeydi. Yaklaşık 500 kişilik bu taraftar grubu, kale arkasındaki bir bölüme alındı.

Latinler sağ olsun…Latinler sağ olsun…

Molde takımı da maç için motiveydi. 30 bin nüfuslu Molde şehrinin yaklaşık 3’te 1’i karşılaşmayı izlemek için Molde Stadı’ndaydı. Ev sahibi ekibin en büyük eksiğiyse sakat olar eski Galalatasaraylı Martin Linnes’ti. Ev sahibi maça fırtına gibi başladı. Sarı kırmızılar Molde’nin baskısıyla şoke uğramış gibiydi. Sağlı sollu ataklar 8. dakikada sonuç verdi. Kornerde topa iyi yükselen Martin Ellingsen ev sahibini 1-0 öne geçirdi. Bu Galatasaray’ın beş resmi maçın ardından kalesinde gördüğü ilk goldü. Molde, golden sonra da pozisyonlara girdi. Burada sahneye Galatasaray’ın kaptanı kaleci Fernando Muslera çıktı. Kritik kurtarışlarla farkın açılmasını engelledi.

Maçın 20. dakikasından sonra oyuna denge geldi. Süpriz bir şekilde 11’de yer alan Yunus Akgün’ün hareketli oyunuyla canlanan sarı kırmızılılar 25. dakikada yine aynı oyuncunun düşürülmesiyle ceza alanı dışından bir faul kazandı. Sergio Oliveira’nın vuruşu baraja çarparak kaleciyi yanılttı ve beraberlik golü olarak ağlara gitti. Böylece Portekizli orta saha, 85 gün sonra golle buluştu. Bu aynı zamanda Oliveira’nın bu sezon attığı ilk gol oldu.

Icardi’den muhteşem vole

Galatasaray’da ‘Aşkın Olayım’ şarkısıyla özdeşleşen Mauro Icardi, 29’da çok güzel bir gol attı. Yunus Akgün pasında havadan gelen topa voleyi vuran Arjantinli hem tabelayı değiştirdi hem de müthiş vuruşuyla Van Basten’in Hollanda -Rusya Avrupa Şampiyonası’nda attığı gole selam gönderdi. Icardi, son 3 maçta 4. kez gol sevinci yaşadı.

Arjantinli futbolcu golün hemen ardından bir pozisyonda harika bir topuk pasıyla Mertens’i kaleciyle karşı karşıya bıraktı. Belçikalı’nun vuruşu direği sıyırarak dışarı gitti.

Yunus Akgün etkili bir oyun ortaya koydu.

Yunus Akgün VAR’a takıldı

Mücadelenin 43. dakikasında Sergio Oliveira’nın pasıyla sağdan ceza sahasına giren Yunus Akgün, açısını düzelttikten sonra vuruşunu yaptı ve kaleciyi avladı. Ancak VAR devreye girdi. İngiliz hakem Anthony Taylor, pozisyonun başında Mertens’in topu kaparken faul yaptığı gerekçesiyle golü iptal etti. İlk yarı Galatasaray’ın 2-1 üstünlüğüyle sona erdi.

TFF'den Avrupa ayarı: Maçlar tatilTFF’den Avrupa ayarı: Maçlar tatil

İkinci yarının ilk dakikasında tartışmalı bir pozisyon yaşandı. Top, Yunus Akgün ile ikili mücadeleye giren Haugen’in eline çarptı. VAR’ın uyarısıyla pozisyonu yeniden inceleyen İngiliz hakem Taylor, top rakibin eline değmeden önce Yunus Akgün’ün faul yaptığına karar verdi.

Ev sahibi ekip, maçın 56. dakikasında Kristoffer Haugen’in golüyle 2-2’yi yakaladı. Sağ kanattan atağa katılan Knudtzon’un ortasında arka direğe açılan topa Haugen gelişine vurdu. Yerden seken topa Abdülkerim çizgi üzerinde müdahale etse de gole engel olamadı.

73’te Haugen’in ceza sahası içi sol çaprazdan vuruşunda Boey’un müdahale ettiği top az farkla kornere gitti.

Tete, ilk maçına çıktı

Galatasaray’ın yeni transferi Tete, ilk kez bir maçta sarı-kırmızılı formayı terletti. Lisansının çıkarılmasının ardından UEFA listesine son anda eklenen Brezilyalı futbolcu, Molde müsabakasının 82. dakikasında Yunus Akgün’ün yerine oyuna girdi.

Icardi, boş kaleye gol attırdı

Maçın son anlarında sahneye yine Icardi çıktı. Barış Alper’in kafayla indirdiği topu önüne iyi alan ve bir rakibini geçen Arjantinli, kendisi vurmak yerine pasını verdi. Fredrik Midtsjö boş kaleye maçın skorunu belirleyen golü attı: 3-2.

Sarı-kırmızılı takıma geçen sezon transfer olan Midtsjö, 2011-2017 yıllarında Molde’nin en büyük rakiplerinden Rosenborg’da top koşturmuştu. Maç bittiğinde Galatasaray’ın kalesine gelen 22 şut vardı.

PFDK mevsimi başladı: 3 büyük kulübün başkanına sevkPFDK mevsimi başladı: 3 büyük kulübün başkanına sevk

Rövanş İstanbul’da

Galatasaray-Molde eşleşmesinde ikinci maç, 29 Ağustos’ta İstanbul’da oynanacak. Sarı-kırmızılı ekip, RAMS Park’ta seyirci desteğiyle turu geçerek gruplara kalmaya çalışacak. “Cimbom”a her türlü beraberlik ve galibiyet turu getirecek. Tek farklı mağlubiyette ise maç uzatmaya gidecek.

Okan Buruk, iki transfer yapacaklarını söyledi.

Okan Buruk’tan Icardi’ye teşekkür

Karşılaşma sonrası Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, “Molde’nin iç saha performansını biliyorduk. Dış sahada aynı performansı gösteremiyorlar. Bizim için zor olan sentetik sahaydı. Zaman zaman rakibe cevap veremesek de iyi işler yaptık. Rakibimize çok kolay pozisyonlar verdik. Kanatlardan gelen hücumlarda net pozisyon verdik. Maçın sonuna doğru 3’lü savunmaya döndük” dedi. Icardi’ye teşekkür eden Buruk konuşmasına şöyle devam etti: “Mauro’nun attığı ve attırdığı golle maça damga vurdu. Bu turda takımı adına yapabileceği en iyi şeyi yaptı. Ona teşekkür ediyorum. Bu galibiyette çok emeği var.”

Galatasaray'ın Ziyech'i açıklama şekli dünya basınında gündem olduGalatasaray’ın Ziyech’i açıklama şekli dünya basınında gündem oldu

Henüz tam kadro olmadıklarını söyleyen Buruk, “Rakibe çok kolay topu veriyoruz. Kendi sahasında çok motive bir takım vardı am bu sonuç bizim için sevindirici. İkinci maç çok daha farklı olacak. Eksiklerimiz var. Tam kadro değiliz, yeni gelen oyuncularımız var ama kullanamıyoruz. Bu süreci en iyi şekilde geçmek çok önemli. Torrreira’nın olmaması bizim için iyi olmadı. Takviyeye ihtiyacımız var, yapacağız. İlk başta elimizde olan oyuncuları oynatmak istiyoruz. En az 2 takviye daha yapacağız. İhtiyaçlarımızı biliyoruz, arayışlarımız sürüyor. Bu eksik kadro ile buralara kadar önemli işler yaptık. Deplasmanda kazanmak önemliydi” dedi.

Yunus Akgün hakkında da değerlendirmelerde bulunan Buruk şöyle konuştu: “Yunus, bugün çok iyi bir performans sergiledi. Maçın en iyilerinden biriydi. Teklifler var ama Yunus bu kulübün evladı, ona güveniyoruz. Kulübümüz Yunus ile ilgili kararını önümüzdeki günlerde verecektir.”

Icardi: Bir gol attım ama asist de güzeldi

Maçın yıldızı Icardi ise “Zorlu bir maç oldu. Alıştığımız bir saha değildi. Taraftarlara müteşekkirim. Attığım gollerle bunu göstermeye çalışıyorum. Farklı şartlarda oynayınca, maçlar da değişik olabiliyor. Bugün iyi oynayamadığımızı söyleyebilirim ama bunlara da alışmamız lazım. Şampiyonlar Ligi’nde oynamak istiyorsak İstanbul’da da kendimizi göstereceğiz” dedi.

Icardi konuşmasına şöyle devam etti: “Güzel bir gol attım ama asist de güzeldi. Baktım kaleci öne çıkıyor, Midstjö’ye attım ve golü attık. Buradaki tüm takımlar zor. Hepimiz Şampiyonlar Ligi’nde olmak istiyoruz. Evimizdeki maça da kazanmak için çıkacağız.”

Beşiktaş'tan devlete ve TFF'ye çağrı: Transferlerdeki sponsorları inceleyinBeşiktaş’tan devlete ve TFF’ye çağrı: Transferlerdeki sponsorları inceleyin

Erling Moe: Şansımız sürüyor

Molde Teknik Direktörü Erling Moe, UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turu ilk maçında Galatasaray’a sahalarında yenilmelerine rağmen şanslarının sürdüğünü söyledi. Norveçli teknik direktör, “Bugün iyi oynadığımızı herkes gördü. Rövanşta 55 bin kişi önünde oynamak çok etkileyici olacak. Biz de rakibimiz gibi çim sahada oynarken keyif alacağız. İstanbul’a gidip, Galatasaray’ın karşısında güçlü, savaşan bir takım olarak iyi bir futbol sergileyeceğiz. Oyunun bütününe baktığımızda daha iyi olan taraf bizdik. İkinci ve üçüncü golleri daha iyi savunabilirdik ama Icardi gerçek bir kalite ortaya koydu. Biz de yeteri kadar şans bulduk ama değerlendiremedik. İstanbul’da özellikle defansif açıdan hatasız bir oyun sergilemeye çalışacağız” dedi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.