Murat Sancak: Çetelerle, şebekelerle mücadele etmek en büyük hedefim olacak

Adana Demirspor Başkanı Murat Sancak yaptığı paylaşımla istifa nedenini açıkladı. Sancak kendisine para cezası veren mercilerle mücadele edeceğini duyurdu.

Spor 27 Şubat 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Adana Demirspor eski başkanı Murat Sancak istifa nedenini anlattı.

Adana Demirspor Başkanı Murat Sancak şok bir kararla görevinden istifa etti. Adana ekibi devre arası transfer döneminde maaşını ödemekte zorlandığı birçok futbolcuyla yollarını ayırdı. Yeni transferlerle kadronun çehresi değişti. Yola Hikmet Karaman’la devam kararı alındı. Ancak takım toparlanamadı ve 10 maçlık galibiyet hasreti başladı. Başkan Murat Sancak da hakem eleştirileri nedeniyle para cezası ve hak mahrumiyeti cezaları almaya devam etti. Bu cezaların kulübün mali yapısına katkı sağlamadığı açıktı. Ancak gelinen noktada Murat Sancak’ın istifa kararı da beklenmiyordu. Başkan şok bir açıklamayla geçen hafta sonunda görevi Metin Korkmaz’a devrettiğini açıkladı.

Sancak istifa nedenini sezon sonunda düzenleyeceği basın toplantısında paylaşacağını belirtmişti. Ancak başkan bir paylaşımla sezon sonunu beklemeden ilk ipucunu verdi.

Murat Sancak’ın paylaşımında şu sözler yer aldı: “Bazı sosyal medya hesaplarında başkanlığı devretmemin sebebini anlamayanlar olmuş, söyleyeyim anlayacakları dilden, hak arandığında terbiye etme aracı olarak cezalar kullanılıyor ve ceza tek seferde 365 gün, toplam da beş yılda 730 gün bulduğunda hak mahrumiyetine maruz kalınıyor, yasa çıktığı günden itibaren iki yılda 372 gün oldu ceza, kalan çü yılda hayda hayda alırdım 358 gün daha; bu yüzden başkanlığı ve görevlerimden ayrıldım, bu çetelerle, şebekelerle mücadele etmek en büyük hedefim olacak, insan hayatta bir kez ölür, her gün ölünmez, bunlar her hafta komaya sokuyor herkesi, bu nedenle hodri meydan dedim, önümüzdeki haftaya resmi süreçler bitince görüşeceğiz, ya bu sistemi yıkıp yenisini inşaa etmeye yardımcı olacam ya da en azından bu çeteleri kendilerine getirip ayıklanması gerekenleri ayıklamalarına yardımcı olmuş olacağım inşallah.” 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.