Dolmabahçe’de derbi zamanı: Beşiktaş prestij Galatasaray liderlik peşinde

Fenerbahçe'nin Hatayspor'u yenip lider olmasından sonra Galatasaray, Beşiktaş'a konuk oluyor. Cim Bom, kazanıp koltuğu devralmak istiyor. Beşiktaş ise ezeli rakibine çelme takıp taraftarıyla barışmak peşinde.

Spor 3 Mart 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Derbide Beşiktaş ve Galatasaray karşılaşacak.

Tüpraş Stadyumu’nda oynanacak derbi maçı saat 19.00’da başlayacak. Karşılaşmayı hakem Halil Umut Meler yönetecek. Ligde şimdiye kadar çıktığı 27 maçta 46 puan toplayan Beşiktaş, averajla dördüncü sırada bulunuyor. Galatasaray ise topladığı 72 puanla, maç fazlası olan Fenerbahçe’nin ardından ikinci sırada. Ligin ilk yarısında Rams Park’ta oynanan maçı sarı-kırmızılılar Mauro Icardi’nin iki golüyle 2-1 kazandı.

Beşiktaş’ta üç, Galatasaray’da iki eksik

Beşiktaş’ta sakatlığı bulunan Tayfur Bingöl’ün yanı sıra sarı kart cezalısı Gedson Fernandes ile Bakhtiyor Zaynutdinov, yarın kadroda yer almayacak. Salih Uçan’ın durumu ise maç günü belli olacak.

Galatasaray’da ise tedavi için Hollanda’ya giden Hakim Ziyech kadroda yer almayacak. Yeni transfer Serge Aurier’nin durumu ise hala belirsiz. Cim-bom’un yıldızı Mauro Icardi ise sakatlığına rağmen Okan Buruk’un şans vermesi durumunda mücadelede forma giyecek.

Beşiktaş - Galatasaray derbisi ligin omurgasıdırBeşiktaş – Galatasaray derbisi ligin omurgasıdır

Okan Buruk’un derbi karnesi çok parlak

Teknik direktör Okan Buruk, Galatasaray’ın başında büyük maçlardaki başarılı performansıyla dikkati çekiyor. Tecrübeli teknik adam, sarı-kırmızılı ekibin başında Beşiktaş, Fenerbahçe ve Trabzonspor ile 10 müsabakaya çıktı. Buruk, bu karşılaşmalarda 7 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 yenilgi yaşadı. Okan Buruk yönetimindeki Cim-bom, Beşiktaş derbilerinde 2 galibiyet ve 1 yenilgi gördü. İç sahadaki 2 derbiyi 2-1’lik skorla kazanan Buruk’un öğrencileri, Dolmabahçe’den ise 3-1’lin yenilgiyle ayrıldı.

Beşiktaş teknik direktörü Fernando Santos ise ikinci derbisine çıkacak. İlk büyük maç heyecanında Trabzonspor’u evinde 2-0’la geçen Portekizli, Galatasaray’a karşı da aynı başarısını sürdürme hedefinde.

Semih ve Icardi’nin mücadelesi

Beşiktaş ile Galatasaray arasında oynanacak maçta iki takım da golcülerinden büyük katkı bekliyor. Bu sezon şampiyonluk yarışında geride kalan ancak Semih Kılıçsoy’a şans vererek 18 yaşında bir oyuncu kazanan Beşiktaş, derbide yine genç golcüsünden rakip fileleri havalandırmasını bekleyecek. Galatasaray’da ise gol krallığı yarışında ikinci sırada yer alan Mauro Icardi, derbide görevini yerine getirebilmek için ter dökecek.

Ligin 17’nci haftasından itibaren formayı kapan Semih, 9 golle siyah-beyazlı takımın en skorer ismi olarak öne çıkıyor. Galatasaray’da ise oynadığı son altı maçta iki gol atabilen Icardi, derbide ne olursa olsun Galatasaray’ın en çok güvendiği isim olacak.

Görsel: AA

Icardi Beşiktaş’ı hiç boş geçmedi

Galatasaray’ın Arjantinli yıldızı Mauro Icardi, Beşiktaş’a karşı çıktığı tüm maçlarda gol sevinci yaşadı. Sarı-kırmızılı takımın geçen sezonki şampiyonluğunda en büyük pay sahibi oyunculardan olan Icardi, özellikle şampiyonluk yaşamış takımlarla yapılan maçlardaki golcü kimliğiyle dikkati çekti. Arjantinli futbolcu, ligde Beşiktaş, Fenerbahçe, Trabzonspor ve Başakşehir ile oynanan 13 karşılaşmada 13 kez topu filelere gönderdi. Beşiktaş’a karşı oynadığı üç maçta ise beş kez gol sevinci yaşadı.

Galatasaray savunmasıyla çok formda

Sarı-kırmızılılar, Süper Lig’de bu sezon en iyi savunma yapan takım olarak dikkati çekiyor.
Süper Lig’de çıktığı 27 maçta 57 gol atan Galatasaray, kalesinde ise sadece 15 gol gördü.
Yaptığı maçların 14’ünde kalesini gole kapatan sarı-kırmızılı ekip, ligin en az gol yiyen takımı konumunda bulunuyor. Formda görüntüsüyle dikkat çeken Galatasaray, ligin 12. haftasında Atakaş Hatayspor’a yenildikten sonra çıktığı müsabakalarda 13 galibiyet ve 2 beraberlik elde etti. Cim-bom ayrıca ligde son 8 maçını kazanarak önemli bir galibiyet serisi yakaladı.

Beşiktaş-Galatasaray derbisi öncesi kaleler sağlamBeşiktaş-Galatasaray derbisi öncesi kaleler sağlam

Siyah-beyaz ve Sarı Kırmızı’nın 355’inci buluşması

Beşiktaş ile Galatasaray, tarihlerinde 355’inci kez birbirlerine rakip olacak. Taksim Stadı’nda 22 Ağustos 1924’te Beşiktaş’ın 2-0’lık galibiyetiyle başlayan rekabette, geride kalan 354 maçın 126’sını Galatasaray, 114’ünü ise Beşiktaş kazandı. 114 karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı. 99 yılı aşkın rekabette sarı-kırmızılıların attığı 495 gole, siyah-beyazlılar 464 golle karşılık verdi.

Tüpraş Stadı’nda Galatasaray henüz gülmedi

2016 yılında açılan Tüpraş Stadı’nda Galatasaray, henüz galibiyet kazanamadı. İki takım arasında bu statta 24 Eylül 2016’da oynanan ilk derbi 2-2 beraberlikle sonuçlandı. Siyah-beyazlı takım, Dolmabahçe’de daha sonra yapılan 6 derbide de sahadan galibiyetle ayrıldı. Bu maçlarda Beşiktaş 14 kez fileleri havalandırırken, Galatasaray yalnızca dört gol atabildi.

Yayıncı değişmedi... Üç yıl daha beIN SportsYayıncı değişmedi… Üç yıl daha beIN Sports

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.