Dina’nın şüpheli ölümünde fuhuş şüphesi ve 1002’nci Cadde’nin sırrı

Karabük’te sebebi belirlenemeyen şekilde hayatını kaybeden 17 yaşındaki Gabonlu Dina’nın, evden koşarak çıkıp şüpheli D.A’nın aracına bindiği yer, seks işçilerinin akşamları çalıştığı caddeydi. Bu denk geliş, Dina’nın ölümündeki fuhuş çetesi iddialarını ciddiye alınması gerektiğini gösteriyordu.

Gündem 17 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

Ersin Eroğlu – Hazar Dost | Karabük

Karabük, 2017 sonrası gerçekleştirilen üniversite politikalarının ardından çoğu Afrikalı 12 bin yabancı öğrenciye ev sahipliyi yapmaya başladı. Karabük’ün yerel politikaları da misafir öğrencilerin 100. Yıl Mahallesi dışında yaşamalarına izin vermiyor. 

Karabük’teki yerel kaynaklar, üniversitenin ve yerel yönetimin aldığı kararların, başta uyuşturucu ve fuhuş olmak üzere birçok suçun artmasına neden olduğunu anlatıyor. 

“Gece saatlerinde 100. Yıl Mahallesi’nde bir göçmenin arkasından muhakkak polisi koşarken görürsün” diyen kaynağımız, uyuşturucu ve seks işçiliğinin son dönemlerde bölgede oldukça arttığını belirtiyor. 

Dina’nın ölümü nedeniyle şüpheli olarak gözaltına alınan PTT çalışanı ismail Ç., ifadesinde, Dina’nın Jaber adlı bir kişiyle beraber geldiğini anlatırken, 2-3 gün sonra yine Jaber’in şubeye Fransızca bilen bir Türk vatandaşıyla geldiğini söyledi. 

Jaber’in sevgilisi ise “Bazı yerlerde Jaber’in kızları seks için pazarladığı söylenmiş. Bu ifadeler kesinlikle yalandır” dedi. 

Bir de Dina’yı ölmeden iki gün önce ‘üzgün şekilde yürürken’ gördüğünü söyleyen Samet Ç.’nin ifadesi var. Samet Ç., Dina’nın kendisini PTT’ye götürmesini istediğini, arabası olmadığı için götüremediğini söylüyordu. Dina’yla beraber olayın yaşandığı Han Apartmanı’na beraber yürüdüklerini anlatan Samet Ç., Dina’nın numarasını aldıktan sonra araba ayarlayıp kendisine, birkaç kez mesaj attı. Bu mesajlardan biri de Dina’nın evinin fotoğrafıydı.

Samet Ç’nin fotoğrafını çekerek Dina’ya gönderdiği Han Apartmanı.

Dina’dan cevap alamadığını belirten Samet Ç., parayla cinsel ilişkiye girme teklifinde bulunduğu yönündeki sorulara olumsuz cevap verdi, cevap alamayınca eve döndüğünü söyledi.

17 yaşındaki Dina’nın annesine ağlayarak gönderdiği mesajlarda ise PTT’de çalışan kişilerin kendisiyle birlikte olmak için 10 bin TL teklif ettiğini, eğer kabul etmezse göndermek istediği telefon ve paradan vazgeçmesi gerektiğini belirten mesajlar olduğu ortaya çıktı. Dina, ayrıca annesine attığı mesajlarında Karabük’ten ayrılmak için izin istiyordu.

Bu iki olay, ifadeler ve mesajlar, Dina’nın fuhuş çetesinin ortasında kaldığı iddialarını akla getiriyor.

Karabük’ün yerlileri, özellikle Afrikalı seks işçilerinin arttığını anlatıyor fakat ek olarak her gece ‘işe çıktıkları’ adresi de veriyor: 100. Yıl Mahallesi 1002’nci Cadde. 

10Haber editörü Ersin Eroğlu, Dina’nın ölmeden önce araca bindiği 1002’nci caddede.

Bu cadde aynı zamanda Dina’nın evinin iki alt sokağı ve ölmeden önce D.A’nın arabasına bu caddeden bindi. 

Karabük merkezinden gelen anayolla birleşen bu cadde, park, yemek mekanları ve evlerinin olduğu bölgenin dibinde. Fakat çevresindeki çoğu evde Afrikalı öğrenciler oturuyor. 

1002’nci caddede esnaflık yapan bir vatandaş, geceleri caddenin hareketlendiğini anlatıyor. 

17 yaşındaki Dina, bu caddeden bindiği arabayla son kez 25 Mart akşamı geçti. Karabük merkezine doğru dönen arabadan, Valilik önünde indi. Araç sahibi D.A’ya göre telefonda konuştuğu kişiye “Abla beni dövdü” dedi.

‘Abla’ ya da Jaber’in PTT’ye beraber geldiği ‘beyaz saçlı’ kişinin kim olduğunu şu an bilmiyoruz ama bir kaynağımız, Karabük’teki fuhuş ağının oldukça güçlü olduğuna dair bilgi veriyor. 

Kaynağımızın aktardıkları, bakire üniversiteliler için kurulan borsanın büyüklüğünü anlatırken Dina’yı kovalayan 3-4 kişinin de bu fuhuş çetelerinden birinin üyeleri olabileceği iddiaları güçlendiriyor. 

Ona göre bu ağ o kadar büyük ki İstanbul’dan bile (Fuhuş çetelerinin daha geniş ağa ulaşabilmesinden kaynaklı) insan getirebiliyor. 

1002. Cadde ve Dina’nın ölümü, hak etmedikleri kader ortaklığını yaşamış olsalar bile bu şüpheli ölümü örten sis perdesi bir gün kaldırılmayı bekliyor.

Karabük'te Afrikalı öğrenciler korkudan konuşmuyor, şehir ahalisine göre ise Dina'nın ölümü çözüldü, bittiKarabük’te Afrikalı öğrenciler korkudan konuşmuyor, şehir ahalisine göre ise Dina’nın ölümü çözüldü, bitti

Karabük'te 'bacasız sanayi': Afrikalı öğrencilere üniversite diploması ticaretiKarabük’te ‘bacasız sanayi’: Afrikalı öğrencilere üniversite diploması ticareti

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.