Azmin imza günü: Ayağıyla yazdığı kitap film olacak

Bir yaşında serebral palsi teşhisi konan Ays Kara geçen yıl hayatını anlattığı bir kitap yazdı. Bugün artık 18 yaşında olan Ays'ın 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde imza günü vardı.

Gündem 6 Aralık 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı

Karabük’te yaşayan Ays Kara’ya henüz bir yaşındayken serebral palsi teşhisi kondu. Kas hareketlerini ve motor becerileri etkileyen hastalık nedeniyle Ays Kara bir süre sonra hem hareket, hem de konuşma yetisini kaybetti. Şimdi 18 yaşında olan Ays Kara geçen yıl bir serüvene atıldı ve bu yıl da bunun meyvesini aldı.

Bir sene önce kitap yazmaya başlayan Ays Kara kitabında tedavi sürecini, eğitim hayatında karşılaştığı engelleri, elde ettiği başarıları ve deneyimlerini anlattı. Kitabı kısmen oynatabildiği ayaklarını kullanarak bilgisayarla yazdı: Ays’ın Hikayesi. Bir yayınevinin bastığı kitap için 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde Leyla Dizdar Kültür Merkezi’nde imza günü düzenlendi.

Çok sayıda kişinin katıldığı imza töreninde anne Aynur Kara her zamanki gibi çocuğunun yanı başındaydı. Doktorların çocuğunu umutsuz vaka olarak gördüğünü aktaran anne “Ays bütün engelleri aşıp okulunu derece ile bitirdi. Ortaokul ve liseyi açık öğretimden okumak zorunda kaldı ama hayatı başarılarla dolu. Her alanda başarıyı sağladı. Ays’ın kitabının senaryosu yazılıyor. Kitap film olacak” dedi.

Görme engelliler için robot köpekGörme engelliler için robot köpek

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.