Gabonlu öğrencinin ölümünde 8 şüpheli serbest, bir yeni gözaltı

Karabük'te Filyos Çayı'nda cansız bedeni bulunan Gabon uyruklu üniversite öğrencisinin ölümüyle ilgili soruşturmada gözaltına alınan şüphelilerin tamamı serbest kaldı. Soruşturma kapsamında 1 kişi daha gözaltına alındı.

Gündem 7 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

Afrika ülkesi Gabon’dan Türkiye’ye üniversite eğitimi için gelen bir genç kadının hayatı Karabük’te acı bir biçimde sona erdi. Henüz üniversite hazırlık sınıfında olan Jeannah Danys Dinabongho Ibouanga’nın cansız bedeni Filyos Çayı’nda bulunmuştu.

Ibouanga’nın öldürülmeden önce çıplak ayakla sokakta koştuğu anları görüntüleriyle haberleştiren DHA muhabiri Ali Sencar Arslan dün gözaltına alındı. Gözaltı haberinin basına yansıması üzerine Karabük Başsavcılığı açıklama yayınlayarak Arslan’ın şüpheli sıfatıyla ifadesinin alındığını, hakkında bir gözaltı kararı olmadığını duyurmuştu.

Arslan’ın ve Ibouanga’nın avukatı Kerim Bahadır Şeker olay sonrası 10Haber’e yaptığı açıklamada üzerine gitmeselerdi dosyanın kapatılacağını açıklamıştı.

Ibouanga’nın ölümünün aydınlatılmasına yönelik yürütülen soruşturma devam ediyor.

Soruşturma kapsamında gözaltına alına alınan şüphelilerden 6’sının emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye getirilen şüphelilerden 2’si çıkarıldıkları hakimlikçe adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Diğer şüpheliler ise savcılık sorgularının ardından serbest bırakıldı. Soruşturma kapsamında 1 kişi daha gözaltına alındı.

Gabon'dan eğitim için geldi, Karabük'te cinayete kurban gittiGabon’dan eğitim için geldi, Karabük’te cinayete kurban gitti

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.