Akbelen’de ‘ihtiyaç’ kuşatması: Ağaç için nöbet tutanlara tuvalet de yasak!

Muğla’da Akbelen Ormanı’nda ağaç kıyımına karşı devam eden nöbete, daha önce içme suyu ulaştırılması engellenmişti. Dün de eylemciler için gönderilen seyyar tuvaletlere izin verilmedi. Yine 2 gözaltı var.

Gündem 13 Ağustos 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı

Muğla’nın Milas ilçesinde YK Enerji’nin madencilik faaliyetleri için Akbelen Ormanı’ndaki ağaçların kesilmesini engellemek isteyen ilçede yaşayan köylüler, çevreciler ve birçok sivil toplum örgütleri nöbet tutmaya devam ediyor.

Nöbet tutan yurttaşlar etrafındaki jandarma ablukası da hâlâ gevşemedi.

Daha önce 40 dereceyi aşkın sıcağın altında bekleyen eylemcilere içme suyu ulaştırılması engellenmiş, bu engel basına yansımıştı.

Benzer bir haber de dün geldi.

‘Kaymakam yetkisini aşıyor’

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Akbelen’deki direniş alanına gönderilen seyyar tuvaletlerin alana girişi bölgedeki kolluk kuvvetleri tarafından engellendi. Seyyar tuvaletleri nöbet alanına almaya çalışanlara, kolluk kuvvetleri tarafından sert müdahale edildi. Edinilen bilgiye göre 2 kişi gözaltına alındı.

‘Akbelen Yuvamız Vermeyeceğiz’ isimli Twitter hesabı, yayınladığı bir video ile şu notu düştü:

“Nöbet alanı için İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Akbelen’e gönderilen seyyar tuvaletlerin alana girişi Belediyenin yetkisi altındaki alanda yetki aşımıyla kaymakamın talimatını uygulayan kolluk tarafından engelleniyor. En temel ihtiyacımızı engelliyorsunuz!”

Muhalefet Akbelen’in ‘telafi sınavı’nda da kaybettiMuhalefet Akbelen’in ‘telafi sınavı’nda da kaybetti

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.