10 yaşındaki çocuk cinsel saldırı suçlamasıyla tutuklandı

Avustralya'nın Cairns kentinde 10 yaşındaki bir çocuk İtalyan bir turiste cinsel saldırı suçlamasıyla tutuklandı. Saldırıya katıldığı açıklanan üç çocuk daha yakalandı.

Dünya 9 Mayıs 2024
Fotoğraf: Shutterstock

Avustralya’nın kuzeydoğusundaki Cairns kenti ilginç bir adli vakaya tanık oldu. Ülkenin turistik kentini ziyaret eden bir İtalyan turist iddiaya göre 10 yaşındaki bir çocuğun cinsel saldırısına uğradı.

Queensland eyalet polisi olayla ilgili üç çocuğun daha gözaltına alındığını, İtalyan kadının yardım istemesi üzerine bu çocukların da saldırıya katıldığını açıkladı.

Olaya ilişkin açıklama yapan dedektif Kevin Goan saldırının çarşamba günü yerel saatle gündüz saat 10 sularında gerçekleştiğini söyledi.

Polis daha sonra yaptığı açıklamada 10 yaşındaki çocuğun tutuklandığını, diğer üçünün ise gözaltında olduğunu bildirdi.

Kafasında yaralar, yüzünde küçük morluklar ve çizikler oluşan talihsiz kadının hastaneye kaldırılmadığı, durumunun iyi olduğu açıklandı.

Polise göre küçük saldırganlar olay yeri ve civarındaki güvenlik kameralarına yakalanmışlardı, bulunmaları çok da zor olmadı.

Eyalet polisi daha sonra saldırıya uğrayan İtalyan turistte özür dileyerek “Hiç şüphesiz bu olay genç kadın için travmatik bir deneyim oldu. Fakat yine de bu üzücü olayın kendisinin Queensland’deki turistik deneyimine gölge düşürmeyeceğini umuyoruz” diye bir açıklama da yayımladı.

Dedektif Goan olaya karıştığı iddia edilen diğer çocukların da tutuklanmasının beklendiğini söyledi ve Lake ve Spence caddelerinde meydana geldiği iddia edilen olaya tanık olanların polisle irtibata geçmesi çağrısında bulundu.

Öğrencisini taciz eden öğretmen tutuklandıÖğrencisini taciz eden öğretmen tutuklandı

Dört yaşındaki erkek çocuğa taciz iddiası: Suriyeli aileyi linçten polis kurtardıDört yaşındaki erkek çocuğa taciz iddiası: Suriyeli aileyi linçten polis kurtardı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.