Öğrencisini taciz eden öğretmen tutuklandı

Konya'da 14 yaşındaki öğrenci 55 yaşındaki coğrafya öğretmeni tarafından taciz edildiğini söyleyerek şikayetçi oldu. Ortaya çıkan mesajlara rağmen suçlamaları reddeden öğretmen açığa alındı ve tutuklandı.

Gündem 25 Nisan 2024
Coğrafya öğretmeni ve 9. sınıf öğrencisi.

Konya’da lise öğrencisi S.D. ailesine öğretmeni M.K.’nın kendisine ocak ayından beri sosyal medya ve telefondan mesaj attığını, son bir aydır bu mesajların cinsel içerikli olduğunu, aracına bindiğinde  öğretmeninin kendisini öpmeye çalıştığını ve okulun merdiveninde de elle taciz ettiğini anlattı. Ailesi de savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Soruşturmada ifadesi alınan S.D. ”M.K. hocamız bir öğretmenden özel ders almak istediğimi söylediğimde bana yardımcı olmak için cep telefonu numaramı almıştı. Sonrasında hoca bana üç ay kadar önce mesaj yazmaya başladı. Bana ‘Ne yapıyorsun prenses, ders mi çalışıyorsun?’ gibi şeyler yazıyordu. Hocanın başka öğrencilere mesaj yazdığını duymadım. Bana özel olduğunu söyledi. Bir ay önce M.K hoca bana ‘Hoca lafını kaldırsak mı’ dedi. Ben öğretmen öğrenci ilişkimiz olduğunu söyledim; ama o sevgili olmak istediğini yazıyordu. Ona evli olduğunu, böyle bir şey olmayacağını yazdım. O da bunun engel olamayacağını yazdı” dedi.

S.D. öğretmeni M.K.’nin kendisinin haberi olmadan sıranın üstünde duran kalemliğine bin TL ile ceketinin cebine içinde gümüş kolye, küpe ve yüzük bulunan takı seti kutusu koyduğunu, durumu fark ettikten sonra da her iki hediyeyi de iade ettiğini söyledi. Öğretmeni M.K.’nin kendisini erkek öğrencilerin yanında gördüğünde kızıp tepki gösterdiğini belirten S.D. daha önce arabasıyla eve bırakırken M.K.’nin öpmeye çalıştığını, son olarak da okulda merdivenlerde arkadaşıyla sohbet ederken yanından geçerken eliyle dokunduğunu iddia etti.

Mesajları savcılığa verdi

S.D.’nin ‘WhatsApp’ ile sosyal medya hesabına M.K. tarafından gönderilen cinsel içerikli mesajlar da savcılığa delil olarak sunuldu.

S.D.’nin ifadesinin ardından M.K. gözaltına alındı. Suçlamaları kabul etmeyen M.K. ifadesinde okulun ilk dönemi öğrencisi S.D.’nin babasıyla yanına geldiğini, babasının başka bir ilde çalıştığını ve kızına göz kulak olmasını istediğini söylediğini belirtti. M.K. ifadesinde “İlk dönem içinde okulda bulunduğum bir anda yanıma gelerek annesinin kendisini alamayacağını ve parkta taciz amaçlı bekleyen erkekler olduğunu, bu nedenle kendilerini araçla eve bırakmamı istedi. Ben de başka arkadaşı olup olmadığını sordum. Bir süre sonra İ. adlı öğrenci yanımıza geldi. Kendilerini aracıma bindirdim. S.D. araçta yanıma oturdu. İ. adlı öğrenci de arka kısma oturdu. Bahsettiğim bu olay dışında S.D. aracıma binmedi. S.D.’ye kolye hediye etmedim. 2024 yılının ramazan ayı içinde okulda bulunduğum bir dönemde teneffüs esnasında S.D.’nin sınıfına girerek şahsın kalemliğinin içine rencide olmaması için gizli şekilde bin TL fitre parası bıraktım. S.D. babasının başka bir ilde yaşadığını söylemişti. Bu nedenle tamamen yardım amaçlı olarak kalemliğine bu şekilde para bıraktım. 17 Nisan benim doğum günümdür. 17 Nisan 2024 günü S.D. yanıma arkadaşı R. ile birlikte gelerek doğum günümü kutladı ve ardından bir kutu verdi. Kendisine hediyesini alamayacağımı, ücretini verebileceğimi söyledim. Zaten zamanım olmaması nedeniyle söz konusu kutuyu dolaba koydum. İçine halen de bakmış değilim’’ diye konuştu.

M.K. mesajlarla ilgili olarak da “Instagram hesabımda S.D. de eklidir. Kendisi beni eklemişti. S.D. hesabında ara ara erkek bir şahsın fotoğrafını paylaşıyordu. Fotoğrafta ‘karıcım, kocacım’ yazıyordu. Ben de bu erkek şahsın profilini incelediğimde kendisinin şiddet yanlısı olduğunu, silahlı resimlerinin olduğunu fark ettim. Ben de bunun üzerine 16.04.2024 günü okulda S.D.’ye ‘pis bir yere düşmüşsün, nereye götüreceği belli değil, başın belaya girer, ailene de söyleyeceğim, okul disiplin kuruluna da bildireceğim’ dedim. Bu esnada yanımızda kimse yoktu. Zaten özel bir konu olması nedeniyle bu hususu kendisine baş başa okul bahçesinde söyledim. Ben kesinlikle S.D.’nin kalçasına dokunmadım. Kendisini öpmedim. S.D. ile ara ara Instagram üzerinden yazışıyorduk. Bu konuşmalar hal hatır sorma ve derslerin gidişatı hakkındaydı. Özel bir konuşmamız olmuyordu. Öğretmen öğrenci ilişkisi çerçevesinde bir konuşmamız vardı’’ dedi.

M.K. öğrencisi S.D.’yi erkek arkadaşıyla uygunsuz şekilde görüp uyarmasından sonra erkek arkadaşının yönlendirmesiyle kendisine iftira attıklarını savundu. M.K. savcılıktaki ifadesinin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü müfettiş görevlendirip soruşturma başlattı, M.K. da açığa aldı.

Burdur'daki taciz skandalını tespit eden müdür vekilini bakanlık görevden aldıBurdur’daki taciz skandalını tespit eden müdür vekilini bakanlık görevden aldı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.