İstanbul paylaşımı yapmıştı: Andrew Tate Romanya’da yakalandı

Cinsel istismar dahil birçok suçlamayla yargılanan ve geçen hafta sosyal medyadan İstanbul'da olduğu bir fotoğrafı paylaşan Andrew Tate, kardeşi Tristan ile Romanya'da yakalanıp mahkemeye çıkarıldı. İkili duruşma sonrası İngiltere'ye iade edilecek.

Dünya 12 Mart 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Andrew Tate ve kardeşi Tristan Tate Romanya'da mahkemeye götürülürken. / Fotoğraf: Shutterstock

Cinsel istismar, insan kaçakçılığı ve suç örgütü kurmak suçlamalarıyla yargılanan, kadın düşmanı açıklamalarıyla gündemden düşmeyen ABD’li eski boksör ve sosyal medya fenomeni Andrew Tate ve kardeşi Tristan Tate Romanya’da gözalına alındı. Siyah bir kapüşon giyen Andrew ve Tristan Romanya’nın başkenti Bükreş’teki mahkemeye polis eşliğinde kelepçeli olarak getirildi.

İnternet fenomenleri pazartesi gecesi Romanya polisi tarafından İngiltere’de işledikleri iddia edilen cinsel suçlar nedeniyle haklarında tutuklama emri çıkartılarak gözaltına alınmıştı. Avukatları, 37 yaşındaki Tate ve 35 yaşındaki kardeşinin “tüm suçlamaları kategorik olarak reddettiklerini” söyledi.

Romanya polisi ise İngiltere’de insanları istismar ettikleri gerekçesiyle İngiliz makamları tarafından iki tutuklama emri çıkarıldığını aktardı. Romanya’daki mahkeme Tate hakkında tutuklama kararını yerine getirmesi için şahsı ve kardeşini İngiltere’ye iade etme kararı verdi.

Duruşmadan önce Tate kardeşlerin bir temsilcisi, tutuklama emrini “on yıllık suçlamaların şaşırtıcı bir şekilde yeniden canlandırılması” olarak nitelendirerek bu durumun ikiliyi “dehşete düşürdüğünü ve derinden rahatsız ettiğini” savundu.

Temsilci açıklamasında “Böylesine ciddi iddiaların önemli yeni kanıtlar olmaksızın yeniden gündeme getirilmesinden duydukları derin hayal kırıklığını ifade ediyorlar” dedi ve ekledi:

“Bu suçlamalara karşı sarsılmaz bir kararlılık ve azimle mücadele etmeye tam anlamıyla kararlılar.”

Temsilcileri iddiaların 2012-2015 yıllarını kapsadığını öne sürseler de alanda toplanan basın mensuplarının sorularını yanıtsız bıraktılar. Mahkemeden ayrılırken Andrew Tate’in “eve dönmeye hazır olup olmadığı” sorusuna da sadece gülerek karşılık verdiği görüldü.

Duruşmanın ardından kardeşlerin avukatı Eugen Vidineac, gazetecilere yaptığı açıklamada yakalama emriyle ilgili çok az bilgiye sahip olduklarını ve yetkililer tarafından yeni bir kanıt sunulup sunulmadığını bilmediklerini söyledi.

Tate kardeşler hakkındaki dava

Aralık ayında İngiltere-ABD çifte vatandaşı olan Tate kardeşlerin, İngiltere’de hastanede yatan annelerini ziyaret etme talebinde bulunmalarının ardından Romanya adli makamları tarafından ülkeden ayrılmamalarına izin verilmişti.

Kardeşler ayrı ayrı tecavüz, insan kaçakçılığı ve suç örgütü kurma iddiaları nedeniyle Romanya makamları tarafından yargılanıyor. Tate yakalandıktan sonra Mart ayı itibarıyla 5 ay ev hapsinde tutulmuş, Ağustos ayı başında ise 2 Ekim’e kadar uygulanacak 60 günlük adli kontrol şartıyla salıverilmişti.

Haziran ayında yayımlanan iddianameye göre kardeşlerin yanı sıra iki Romanyalı kadın ortağın da adı dosyada yer alıyor. Şimdiye kadar soruşturma dosyasına konu olan yedi mağdur tespit edildi.

Tate defalarca Romanyalı savcıların kendisine karşı hiçbir kanıtları olmadığını ve kendisini susturmak için bir komplo kurulduğunu iddia etti.

Kendisini “kadın düşmanı” olarak tanımlayan Tate, daha önce de kadın düşmanı görüşlerini ifade ettiği için sosyal medya platformlarından men edilmişti.

İstanbul’dan fotoğraf paylaşmıştı: DMM yalanladı

Tate’in İstanbul Dolmabahçe’de olduğu anlaşılan fotoğrafı 4 Mart’ta sosyal medya hesaplarından paylaşması gündem olmuştu. Fotoğrafın güncel olduğuna ilişkin iddialara İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’nden (DMM) yalanlama gelmişti.

Yapılan açıklamada çeşitli suçlardan yargılanan Andrew Tate’in Türkiye’ye 14 Mart 2021 tarihinde girdiği ve ertesi gün 15 Mart 2021’de ülkeyi terk ettiği belirtilmişti. Tate’in Türkiye’de kaldığı tarihte, hakkında Kırmızı Bülten ve tahdidin olmadığı ifade edilmişti.

Bilgi notunda “Yapılan incelemelerde şahsın iddiaya konu fotoğrafı Beşiktaş’taki bir otelin alt katında bulunan bir restoranda 2 yıl önce kaydettiği bilgisine ulaşılmıştır. Ayrıca şahıs İstanbul’da kaydedilen fotoğrafını iddia edildiği gibi, ‘İstanbul’da olduğu’ yönünde bir notla değil, ‘Şehri tahmin et’ notuyla paylaşmıştır” ifadelerine yer verilmişti.

Sosyal medya ünlüsü Andrew Tate'in ev hapsi kaldırıldıSosyal medya ünlüsü Andrew Tate’in ev hapsi kaldırıldı

Fuhuş çetesi ifşa olan Andrew Tate, ev hapsi kararıyla cezaevinden çıktıFuhuş çetesi ifşa olan Andrew Tate, ev hapsi kararıyla cezaevinden çıktı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.