Sosyal medya ünlüsü Andrew Tate’in ev hapsi kaldırıldı

Tecavüz ve insan kaçakçılığıyla suçlanan sosyal medya ünlüsü Andrew Tate hakkında yargılandığı Romanya'da verilen ev hapsi kararı kaldırıldı. Mahkeme süresince Andrew Tate ve kardeşi Tristan, yaşadıkları Bükreş ve çevreleyen Ilfov bölgesinden ayrılamayacaklar.

Dünya 5 Ağustos 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı
ABD'de 2022 yılında Google'da adı en çok aratılan kişi olan Tate, aralık ayından beri cezaevindeydi.

Aktivist Greta Thunberg’le giriştiği sosyal medya polemiği sırasında masasındaki pizza kutusunun üzerindeki adresten yeri saptanan ve arandığı Romanya’da yakalanan sosyal medya ünlüsü Andrew Tate hakkında mahkeme ev hapsi kararını kaldırdı. 

Önce tutuklanan ardından geçen mart ayında ev hapsine alınan Andrew Tate ve kardeşi Tristan, tecavüz ve insan kaçakçılığıyla suçlanıyor.

Haziran ayında hazırlanan iddianamedeki suçlamaları reddeden Tate biraderler, yeni karar sonrası yaşadıkları Bükreş ve çevreleyen Ilfov bölgesini terk edemeyecekler.

Bu ikilinin ayrıca, birlikte suçlandıkları iki Romanya vatandaşı, tanıklar, mağdur olduklarını söyleyen kişiler ve aileleriyle görüşmesi de yasak. İhlal durumunda ya ev hapsine dönecekler ya da tutuklanacaklar. Gelecek iki ay boyunca kurallara uyup uymadıkları bir yargıç tarafından kontrol edilecek.

Haklarındaki iddianamede Tate kardeşlerin iki Romanyalı kadın işbirlikçileri ile birlikte 2021 yılında, Romanya, ABD ve İngiltere’yi de kapsayan insan kaçakçılığı işlerine girmek üzere bir suç şebekesi oluşturdukları söyleniyor. Tate biraderler tarafından sahte aşk ve evlilik vaadleriyle kandırıldıklarını söyleyen yedi kişinin de isimleri geçiyor. Britanya ve ABD çifte vatandaşı bir kickboksçu olan Andrew Tate, 2016 yılında, bir kadına saldırıyor göründüğü bir videonun ortaya çıkması üzerine, Biri Bizi Gözetliyor İngiltere şovundan atılmıştı.

Önce yasaklandı, Elon Musk’la geri döndü

Sosyal medyada kötü ününü büyüten Tate, cinsel saldırıya uğrayan kadınların da bir sorumluluğu olması gerektiğini yazdığı tweetinden sonra Twitter tarafından hesabı kapatılmıştı. Ancak Elon Musk’ın Twitter’ı alması sonrası açılan hesaplardan biri de Tate’inki olmuştu.

Fuhuş çetesi ifşa olan Andrew Tate, ev hapsi kararıyla cezaevinden çıktıFuhuş çetesi ifşa olan Andrew Tate, ev hapsi kararıyla cezaevinden çıktı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.