Tartıştığı otobüs şoförünü takip edip son durakta vurdu

Kadıköy'den yolcu alan İETT otobüsü şoförü E.G., Ümraniye'ye vardığında bir yolcuyla tartıştı. Yolcu araçtan indi ve tartışmanın da böylece bittiği düşünülüyordu ama öyle olmadı. Yolcunun yanında silah vardı ve son durakta şoföre ateş açtı.

Gündem 5 Mayıs 2024
Bu haber 2 hafta önce yayınlandı
Saldırgan yolcu otobüsü son durağa kadar takip etti.

İstanbul’un Ümraniye ilçesindeki Adem Yavuz Mahallesi, Eski Üsküdaryolu Caddesi’nde 2 Mayıs Perşembe günü 17.00 sıralarında bir İETT otobüsü seyir halindeydi. Otobüsün kalkış durağı Kadıköy’dü ve otobüse ilk duraktan binen bir kişi tam bu mahallede şoför E.G. ile tartıştı. Kısa süreli tartışma sonrası yolcu otobüsten indi ve başka bir otobüse binip son durağa geldi.

Yolcunun yanında silah olduğu da bu durakta anlaşıldı. Çünkü otobüsten indi ve az önce tartıştığı şoföre kurşun yağdırdı. Şoför E.G., bacağından ve kalçasından yaralanırken saldırgan yolcu kaçtı. Çevredekilerin haber vermesiyle olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Şoför E.G. ambulansla hastaneye kaldırılırken polis ekipleri kaçan saldırganın yakalanması için çalışma başlattı. Ümraniye Asayiş Büro ekipleri yaptığı çalışmada saldırıyı gerçekleştiren kişinin 34 yaşındaki D.C. olduğu belirledi.

Saldırgan, Sultanbeyli’de yakalandı.

Ümraniye’ye yakın bir ilçe olan Sultanbeyli’de gözaltına alınan şüpheli ilk ifadesinde sarhoş olduğunu ve neden tartıştıklarını hatırlamadığını söyledi. 12 ayrı suç kaydı olduğu öğrenilen D.C. emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Otobüs şoförü E.G’nin hastanede tedavisinin devam ettiği öğrenildi.

Sokak ortasında kadın cinayeti: Boğazını kesti, araya gireni yaraladıSokak ortasında kadın cinayeti: Boğazını kesti, araya gireni yaraladı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.