Fuhuş çetesi ifşa olan Andrew Tate, ev hapsi kararıyla cezaevinden çıktı

İklim aktivisti Greta Thunberg'le girdiği polemik sırasında adresinin ifşa olmasıyla bulunarak tutuklanan ABD'li sosyal medya fenonemi Andrew Tate, ev hapsi kararıyla cezaevinden çıkarıldı. Tate, kardeşiyle kurduğu şebekede fuhuş, tecavüz, insan ticareti gibi suçlarla yargılanıyor.

Dünya 2 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
ABD'de 2022 yılında Google'da adı en çok aratılan kişi olan Tate, aralık ayından beri cezaevindeydi.

ABD’li sosyal medya fenomeni ve eski kick boksçu Andrew Tate, tutuklu bulunduğu Romanya’da, hakkında verilen ev hapsi kararı sonrası cezaevinden çıkarıldı. 

Andrew Tate, kardeşi Tristan’la beraber, insan ticareti, tecavüz ve organize suç örgütü suçlamalarıyla aralık ayından beri Romanya’da tutuklu bulunuyordu. İkilinin yanı sıra, şebekenin kaçırdığı kadınları alıkoymakla suçlanan ve Tate kardeşlerle beraber aynı evde bulunan iki kadın yardımcı da tutukluydu.

Sözkonusu dört kişi ev hapsi cezalarını çekmek üzere cezaevinden çıkarılırken, bu karar savcının Andrew Tate’in cezaevinde tutulma talebine rağmen alındı. Cezaevi çıkışı kalabalık bir destekçi grubuna seslenen Tristan Tate, “Eve gidiyoruz” dedi.

 

Hatırlanacağı gibi sosyal medya üzerinden iklim aktivisti Greta Thunberg’le polemiğe giren Andrew Tate, cevap videosunda kullandığı pizza kutusundaki adresle kendini ele vermiş ve Romen polisi tarafından yakalanarak tutuklanmıştı. Thunberg de bunun üzerine iklim konusunda tartıştığı Tate için, “Kullanılmış pizza kutularını geriş dönüşüme sokmazsan olacağı budur” demişti.

Tate kardeşlerin şebekesi, kaçırdıkları kadınları esir olarak tutup, zorla pornografik filmler çektiriyordu.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.