Eşi ve çocuklarını bıçakla rehin almıştı: Serbest kaldı

Erzurum'da eşi ve üç çocuğunu ekmek bıçağıyla rehin alan saldırgan saatlerce ikna olmadı. İçeri koçbaşı ile giren polisler kadını ve çocukları kurtardı, gözaltına alınan saldırgan ise serbest bırakıldı.

Gündem 26 Eylül 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı

Erzurum’un Palandöken ilçesinde yaşayan 3 çocuk babası Turgut Y., iddiaya göre kumar parası yüzünden eşi Bahar Y. ile kavga etti. Kavga sırasında mutfaktan ekmek bıçağını alan Turgut Y., hem eşini hem de çocukları 3 yaşındaki Züleyha, 5 yaşındaki Uğur ve Mehmet Y.’yi evde rehin aldı.

Evdeki sesleri duyan komşular ise durumu polise bildirdi ve olay yerine gelen ekipler rehine operasyonu başlattı. Mahalleye ambulans, itfaiye ile özel harekat timleri sevk edildi. Polisin ‘Teslim ol’ çağrısı üzerine Turgut Y. “Babam gelsin namus sözü veriyorum kapıyı açacağım” dedi. Baba Fevziye Y. polis ekipleri tarafından getirildi ama Turgut Y. buna rağmen kapıyı açmadı.

Operasyonun ikna kısmı başarısız olunca özel harekat timleri, evin kapısını koçbaşı ile kırarak içeri girdi. İtfaiye ekipleri de aynı anda merdivenle evin penceresine çıkıp açmaya çalıştı. Bu sırada içeri giren polis, kadın ve 3 çocuğunu kurtardı. Binadan dışarı çıkarılan anne ve çocukları ambulansla kontrol amaçlı hastaneye götürüldü. Yüzüne biber gazı sıkılan Turgut Y. ifadesi alınmak üzere polis aracı ile polis merkezine götürüldü.

İfadesi alınan Turgut Y., çıkarıldığı mahkeme tarafından serbest bırakıldı.

Eşi ve çocuklarını bıçakla rehin alan Turgut Y. gözaltına alınıp mahkemeden serbest bırakıldı.

Antalya’daki rehine krizinde 1 kişi ölmüştü

Bundan bir hafta önce de Antalya’da bir rehine krizi yaşanmıştı. Fırat Altun annesini rehin almıştı ve bir boşlukta annesi kaçınca kendisini gözaltına almaya gelen polis ekiplerine 4 saat boyunca direnmişti. Evdeki turşu bidonu, bıçak, çatal, yiyecekleri sokağa atan ve elinde bıçak bulunan Fırat Altun’a müdahale için olay yerine özel harekat polisleri sevk edilmişti. Konuşarak ikna edilmeye çalışılan şüpheli, polislerin eve girmesini engellemek için kapının arkasına buzdolabı, koltuk ve dolaplardan barikat kurarak eve girilmesini de engellemeye çalışmıştı.

Binanın çatısına da müdahale için keskin nişancı yerleştirilmiş ve sokağa eşyaları atmaya devam eden Fırat Altun’a müdahale için evin içerisine biber gazı atılarak operasyon başlamıştı. Fırat Altun, sağ bacağından vurularak yakalanmıştı ama kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirmişti.

Dev “rehine” takası: Huawei’nin kızına karşı iki Kanadalı serbestDev “rehine” takası: Huawei’nin kızına karşı iki Kanadalı serbest

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.