FETÖ’nün silahlı kuvvetler içindeki ‘mahrem hizmetler’ yapılanmasına operasyon

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ silahlı terör örgütünün Kara Kuvvetleri ve Jandarma Genel Komutanlığı 'mahrem hizmetler' yapılanmasına yönelik soruşturmada, 14 şüpheli hakkında gözaltı kararı verdi. Ankara merkezli 5 ilde eş zamanlı operasyon başlatıldı.

Gündem 14 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı

15 Temmuz 2016’daki darbe girişiminin üzerinden neredeyse 7 yıl geçti ama her hafta birden fazla FETÖ operasyonu yapılmaya devam ediyor. Operasyonlarda gözaltına alınanlar arasında FETÖ’nün yıllar boyunca kadrolaştığı TSK personelleri, İçişleri Bakanlığı’na bağlı müdürlüklerde çalışanlar ve yargı mekanizması içindekiler de yer alıyor. Yani darbe girişiminin ardından başlayan operasyon dalgası geçen 7 yılda terör örgütünün faaliyetlerini bitirmeye yetmemiş görünüyor.

İçişleri Bakanlığı verilerine göre 2016-2020 yılları arasında FETÖ’ye yönelik 100 binin üzerinde operasyon gerçekleştirildi, 280 binden fazla kişi gözaltına alındı. 95 bin kişi tutuklandı. Darbe girişiminin ardından ilan edilen OHAL sürecinde en az 125 bin kamu görevlisi ihraç edildi.

3 polis ve astsubaya 'gaybubet' operasyonu3 polis ve astsubaya ‘gaybubet’ operasyonu

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığından dün yapılan yazılı açıklamaya göre, Terör Suçları Soruşturma Bürosunca yürütülen soruşturmalar kapsamında, FETÖ terör örgütünün Kara Kuvvetleri ve Jandarma Genel Komutanlığını hedef alarak içerisinde yuvalanan ve ‘mahrem hizmetler’ olarak adlandırılan yapılanmasıyla irtibatlı ve iltisaklı şüpheliler tespit edildi.

Ankara genelinde çeşitli semtlerde bulunan büfe, bakkal, market gibi umuma açık işyerlerinde bulunan kontörlü sabit hatları kullanarak sivil imamlarla iletişim sağladıkları ve haberleştikleri belirlenen 5’i astsubay rütbesiyle görevde olmak üzere toplam 14 şüphelinin gözaltına alınmasına karar verildi. Şüphelilerin yakalanması için 5 ilde Ankara merkezli eş zamanlı operasyonlar başlatıldı.

Şüphelilerin yakalanmasına yönelik işlemlere Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince devam ediliyor.

15 Temmuz’un 7. yılında FETÖ’nün ‘Adalet Teşkilatı’ yapılanmasına operasyon: Kamu görevlileri de var15 Temmuz’un 7. yılında FETÖ’nün ‘Adalet Teşkilatı’ yapılanmasına operasyon: Kamu görevlileri de var

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.