IŞİD’in faaliyetlerini deşifre çalışmaları sürüyor: İki ilde 7 gözaltı

Polis ve istihbarat birimlerinin IŞİD teör örgütüne yönelik operasyonları hız kesmeden devam ediyor. Mayıs ayının başından bugüne yapılan operasyonlarda 123 kişi gözaltına alındı. Dün İstanbul merkezli operasyonda da 7 IŞİD şüphelisi yakalandı.

Gündem 12 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı

Mayıs ayının başından bu yana IŞİD terör örgütüne yönelik İstanbul, Ankara ve Konya’da geniş çaplı operasyonlar gerçekleştirildi. Bu operasyonlarda en az 123 kişi gözaltına alındı. İstanbul’da geçen hafta yapılan bir operasyonda IŞİD’in Musul Kadısı yakalandı. Öte yandan seçim günü saldırı hazırlığı yapan örgüt elemanları da güvenlik güçlerinin operasyonuyla etkisiz hale getirilmişti.

Son dönemde artan operasyonların, Türkiye’de yakalanan üst düzey IŞİD yöneticilerinin verdiği bilgiler ve deşifre olan ağlar üzerinde yürütülen istihbarat faaliyetleri üzerine yapıldığı biliniyor.

IŞİD operasyonları sürüyor: İstanbul’da 9 kişi yakalandıIŞİD operasyonları sürüyor: İstanbul’da 9 kişi yakalandı

Dün de İstanbul merkezli iki ilde terör örgütü IŞİD’e yönelik operasyonda 7 şüpheli gözaltına alındı. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, terör örgütü IŞİD’in faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik çalışma yürüttü.

Polis ekipleri tarafından, örgüt mensubu olduğu tespit edilen 7 kişinin yakalanması için iki ilde belirlenen adreslere eş zamanlı baskın düzenlendi.

Baskınlarda 7 şüpheli gözaltına alınırken, yapılan aramalarda çok sayıda örgütsel doküman ve dijital materyal ele geçirildi.

Yakalanan şüpheliler, sorgulanmak üzere emniyete götürüldü.

IŞİD'in Musul Kadısı Esenyurt'ta yakalandıIŞİD’in Musul Kadısı Esenyurt’ta yakalandı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.