‘Saatleri Ayarlama Enstitüsü’ oyunu, Orhan Pamuk’u sarhoş etti

Nobel Edebiyat Ödüllü yazarımız Orhan Pamuk, Ahmet Hamdi Tanpınar'ın ölümsüz eseri 'Saatleri Uyarlama Enstitüsü'nün tiyatro oyunu uyarlamasının prömiyerine katıldı. Oyunu çok beğenen Pamuk: Uzun yıllar Türkiye’de bu kadar güzel bir metin, uyarlama ve atmosfer yaşamadım. Bunu seyretmekle sarhoş oldum

Kültür Sanat 17 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

Nobel Edebiyat Ödülü sahibi Annie Ernaux, 42. İstanbul Film Festivali kapsamında ‘Super-8 Yılları’ filmi nedeniyle sinemaya giderken bir başka Nobel Edebiyat Ödülü sahibi Orhan Pamuk ise tiyatroya sıralarındaydı. Tabii ki izleyici olarak.

Pamuk, Serdar Biliş’in yönettiği Serkan Keskin’ın oynadığı, Ahmet Hamdi Tanpınar’ın ölümsüz eseri ‘Saatleri Ayarlama Enstitüsü’nün sahne uyarlamasının Uniq Hall’daki prömiyerine katıldı. Oyunu çok beğenen Pamuk oyunla ilgili olarak “Çok şahane ve güzeldi, bir şiirdi. Bir daha görmeye geleceğim. Herkesin de gelmesini, görmesini istiyorum. Uzun yıllar Türkiye’de bu kadar güzel bir metin, uyarlama ve atmosfer yaşamadım. Çok mutluyum, bunu seyretmekle sarhoş oldum” dedi.

Serkan Keskin ayakta alkışlandı

Doğu ve Batı, eski ve yeni, geleneksel ve modern kutupları arasında salınıp duran Ahmet Hamdi Tanpınar’ın ‘Saatleri Ayarlama Enstitüsü’ kitabının aynı adla sahneye uyarlamasında onlarca surete tek başına bürünen Serkan Keskin, performansıyla büyük beğeni topladı ve dakikalarca ayakta alkışlandı. Kendisini ayakta alkışlayanlar arasında Orhan Pamuk da vardı.

‘Saatleri Ayarlama Enstitüsü’ 27 ve 28 Nisan’da, 03 ve 04 Mayıs tarihlerinde Maximum Uniq Hall’da yeniden sahnelenecek.

Orhan Pamuk: Halkın bu kadar öfkeli olduğunu hiç görmemiştimOrhan Pamuk: Halkın bu kadar öfkeli olduğunu hiç görmemiştim

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.