İrfan Can Eğribayat en zor maçını çoktan oynadı!

İrfan Can Eğribayat, Fenerbahçe’nin geçtiğimiz yaz Göztepe’den kiraladığı ve Altay’ın arkasında yedek beklemesi için kadrosuna dahil ettiği isim. İrfan Can, sezonun en kritik dönemeçlerinden birinde meslektaşının sakatlığı nedeniyle kaleye geçti ve görevinin hakkını verdi.

Spor 17 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
İrfan Can ilk kez ilk 11'de forma giydiği maçta takımıyla galibiyet sevinci yaşadı

Konu İrfan Can ve Fenerbahçe’ye transferi olunca büyük kısım taraftar karşı çıkmış hatta tepki gösterenler dahi olmuştu. Tuttuğu takımın taraftarlığını abarttığı söylemiyle onu Fenerbahçe forması altında görmek istemeyenlerin sayısı hiç de az değildi. Ancak profesyonel çerçeveden bakacak olursak Altay Bayındır’ın arkasına bir yedek kaleci lazımdı ve Fenerbahçe’nin çok da zamanı kalmamıştı. Aslına bakılırsa İrfan Can Eğribayat’ı geçtiğimiz sezon yaşadığı düşüşün ardından bu rol için de yetersiz bulanlar vardı. Ancak Fenerbahçe tercihini yaptı ve o TFF 1. Lig’in yolunu tutan Göztepe’den Fenerbahçe’ye kiralandı.

İrfan Can Eğribayat ve Isaiah Thomas

Saha dışındaysa İrfan Can Eğribayat ile NBA oyuncusu Isaiah Thomas arasında büyük bir benzerlik bulunuyor. Thomas, 2017 NBA play-offlarına giriş sürecinde çok sevdiği kız kardeşini kaybettikten birkaç gün sonra Boston Celtics formasıyla maça çıkmıştı. Maç öncesi ısınmalarda zor anlar yaşayan Thomas gözyaşlarına hakim olamamıştı. Boston Celtics Thomas’ı bir sonraki yaz belindeki rahatsızlıklardan dolayı apar topar takas etti. Profesyonel spor böyle bir şeydi.

Fenerbahçe yolun 'Sowe'u derken İrfan Can Kahveci'yle yarışa döndü, son saniyede kazandıFenerbahçe yolun ‘Sowe’u derken İrfan Can Kahveci’yle yarışa döndü, son saniyede kazandı

Benzer olayı İrfan Can Eğribayat Göztepe’de yaşadı. Eşi  5.5 aylık hamileyken bebeklerini kaybettiler. O hafta sonu Gaziantep FK maçına çıkıp çıkmayacağı net olmayan İrfan Can’ı ise eşi ikna etti. Ankara’daki hastanede İrfan Can’a “Bebeğimiz için oyna” diyen Ceren Eğribayat, eşinin o duygu yüklü maça çıkmasını sağlayan kişiydi. Söz konusu maçta Gaziantep FK’nın üç topu direkten dönünce genç kaleci “Kaleyi o koruyordu” diyerek bebeğini andı.

En zor maçını oynadı

İrfan Can için kariyerinin en zor maçı şüphesiz Gaziantep FK maçıydı. Küme düşme şampiyonluk, maçı bu karşılaşmanın yanında solda sıfır kalırdı. Her ne olursa olsun teknik açıdan bakılınca İrfan Can, sezon boyunca kenarda oturduktan sonra ilk kez bir lig maçında Fenerbahçe’nin kalesini korumak adına eldivenleri giyiyordu. 2020-21 sezonunun başında Adanaspor’dan Göztepe’ye gelen İrfan Can, ilk sezonunda 35, ikinci sezonunda 30 maça 11’de başladı. Bu açıdan dahi bir koca sezonu kenarda geçirdikten sonra hem de şampiyonluğa oynayan hem de Fenerbahçe gibi bir takımda kaleye geçmek psikolojik açıdan da bir hayli zordu. Ancak İrfan Can, takımının 3 puanı son dakikalarda aldığı gecede bu zorluğun üstesinden geldi.

Emre Belözoğlu da yok Başakşehir de!Emre Belözoğlu da yok Başakşehir de!

Belki yenilen golde kalesinden çıkıp çıkmama arasında kalması ve hücumcuya karşı kendini dezavantajlı bir pozisyona sokması hata olarak nitelendirilebilir. Ancak ikinci yarının başında Lamine Diack’ın kale alanı içinden yaptığı vuruşta açıyı kapatması ve gole izin vermemesi son derece değerliydi. O dakikada yenecek bir gol işlerin sarpa sarmasına, ikinci yarıya tamamen ritim kaybederek başlanmasına yol açabilirdi.

Miguel Crespo’nun golünden sonra ise kamera açısının Fenerbahçe kale arkasına geçmesiyle beraber tüm stadyum ve takımla birlikte İrfan Can için de bir stres boşalması hadisesinin meydana geldiği gözler önüne serildi. Gole büyük bir coşkuyla sevinen 24 yaşındaki kaleci, böylece Fenerbahçe formasıyla ilk 11 çıktığı ilk maçta 3 puan sevinci yaşadı.

Daha 22 yaşında baba olmaya hazırlanırken yaşadıkları onu hayata acı bir şekilde hazırladı. Zorlu anlarda ne yapması gerektiğini belki de en acı deneyimlerinden birini yaşayarak öğrendi. İrfan Can Eğribayat, cumartesi bu sezonun kendi adına belki de en zor sınavından geçti. Bakalım Altay’ın sakatlığı onu daha farklı sınavlara sokacak mı?

Fenerbahçe kritik 3 puanı duraklama dakikalarında aldı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.