İsmail Kartal, Daum ve Emre Belözoğlu’nu solladı

İsmail Kartal sarı-lacivertlilerin başında Süper Lig'de en az 10 maça çıkan teknik direktörler içinde yakaladığı puan ortalamasıyla tarihe geçti.

Spor 3 Ekim 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı
İsmail Kartal, Filistin'e destek verdi.

Süper Lig’in 7. haftasında konuk ettiği Rizespor’u 5-0 mağlup eden Fenerbahçe’de, teknik direktör İsmail Kartal rekora koşuyor. Kartal yönetiminde sarı lacivertliler bu sezon ligde ve Avrupa’da 7’şer müsabakaya çıktı ve bunların hepsini kazandı. Kartal, sarı-lacivertlilerin başında Süper Lig’de en az 10 maça çıkan teknik direktörler içinde yakaladığı puan ortalamasıyla kulüp tarihine geçmeyi başardı.

Sezon başında İsmail Kartal, iki dönemde tutturduğu 2.21 puan ortalamasıyla Jorge Jesus, Christoph Daum, Emre Belözoğlu, Todor Veselinovic ve Carlos Alberto Parreira gibi teknik direktörlerin gerisindeydi. Fenerbahçe Teknik direktörü, bu sezonki 14 maçla birlikte üç ayrı dönemde 59 karşılaşmaya çıktı, 41 galibiyet, 13 beraberlik aldı, sahadan beş kez yenik ayrıldı. 2.3 puan ortalamasını geçmeyi başaran Kartal, Carlos Alberto Parreira dışındaki tüm isimleri geride bıraktı, Fenerbahçe’nin lig tarihindeki en başarılı ikinci teknik direktörü oldu.

Nihat Özdemir, Fenerbahçe'nin çağrısına yanıt verdi: Mehmet Büyükekşi...Nihat Özdemir, Fenerbahçe’nin çağrısına yanıt verdi: Mehmet Büyükekşi…

Fenerbahçe’de 1995-1996 sezonunda teknik direktörlük yapan ve şampiyonluğa ulaşan Brezilyalı çalıştırıcı Carlos Alberto Parreira, sarı-lacivertlilerin en başarılı teknik direktörü konumunda. Fenerbahçe’nin başında 34 maça çıkan Parreira, 26 galibiyet, 6 beraberlik ve 2 mağlubiyetle 2.47 puan ortalaması yakaladı.

Fenerbahçe’nin başında 136 maça çıkan ve 2.28 puan ortalaması tutturan Daum, 97 galibiyet, 20 beraberlik ve 19 mağlubiyet yaşamıştı. 10 maçta Fenerbahçe’nin başında bulunan Emre Belözoğlu, yedi galibiyet, iki beraberlik ve tek yenilgi aldı. 2.30 puan ortalaması yakaladı. Fenerbahçe’de geçen sezon görev yapan Jorge Jesus da 25 galibiyet, 5 beraberlik ve 6 mağlubiyetle ligi 2.22 puan ortalamasıyla tamamladı.

Fenerbahçe sordu: Mehmet Büyükekşi Galatasaray için Nihat Özdemir ile kavga etti mi?Fenerbahçe sordu: Mehmet Büyükekşi Galatasaray için Nihat Özdemir ile kavga etti mi?

Sarı-lacivertliler ile 2 ayrı dönemde ligde toplamda 77 maça çıkan Ersun Yanal, 42 galibiyet, 19 beraberlik ve 16 mağlubiyetle 1.88 puan ortalaması elde etti ve bu süreçte bir şampiyonluk kazandı.
Fenerbahçe ile 2 ayrı dönemde görev alan ve şampiyonluk elde eden diğer bir hova ise Aykut Kocaman. Toplamda 4 sezon sarı-lacivertlilere teknik direktörlük yapan Kocaman, ilk sezonunda 2010-2011 yılında şampiyon olmuştu. Kalan 3 sezonda ikinci sırada yer alan Kocaman, toplamda ligde 142 maça çıktı, 89 galibiyet, 29 beraberlik ve 24 mağlubiyetle 2.08 puan ortalamasına ulaştı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.