‘Eda’sız Fenerbahçe Milano’dan çıkamadı

CEV Şampiyonlar Ligi yarı final ilk maçında Fenerbahçe, Eda Erdem Dündar'ın sakatlığı nedeniyle forma giymediği maçta Milano'ya 3-0 mağlup oldu ve turu İstanbul'a bıraktı.

Spor 13 Mart 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Milano, Fenerbahçe'yi mağlup etti.

Şampiyonlar Ligi’nde artık son dönemece gelindi. Sezonun öne çıkan dört takımı yarı final aşamasında kozlarını paylaşmaya başladılar. İlk yarı final mücadelesinde Milano, Fenerbahçe’yi konuk etti. İki maçlı eleme sistemiyle oynanan organizasyonda kadrosunda Sylla, Egonu, Folie gibi yıldızları barındıran Milano, Fenerbahçe’nin evindeki maç öncesi avantaj kovalıyordu. Sarı Melekler karşılaşmaya THY maçında bileğinden sakatlanan kaptanı Eda Erdem’in yokluğunda çıktı.

Maça iyi blok yaparak başlayan ev sahibi ekip servislerde de rakibine üstünlük kurunca ilk set 25-21 Milano lehine sona erdi. Fenerbahçe ikinci sette rakibinin oyununa iyi reaksiyon verdi. Özellikle ikinci setin orta bölümünde oyunun kopmasına müsaade etmeyen Fenerbahçe, Arina Fedorovtseva’nın da etkili oyunuyla set sonuna 23-20 önde girdi. Ancak ev sahibi bu noktada dört sayılık seri yakaladı, bu kısım maçın kırılma noktası oldu. Fenerbahçe’nin çabaları yetersiz kaldı, maçın ikinci seti 27-25 Milano üstünlüğüyle bitti.

Sporda Salı günü mesaisi: Novak Djokovic yenildi, Can Uzun transfer oluyorSporda Salı günü mesaisi: Novak Djokovic yenildi, Can Uzun transfer oluyor

Üçüncü sete Milano Folie’nin ace sayılarıyla 5-2 üstün başladı. Fenerbahçe yine Arina ve Melissa Vargas’la etkili olmaya çalışırken blok hiç çalışmadı. Bir ara bloklarda fark 9-3’e kadar çıktı. Hal böyle olunca Fenerbahçe’nin geri dönüş hayalleri suya düştü. Milano üçüncü seti 25-18 önde bitirdi ve rövanş maçı öncesi büyük avantaj elde etti.

Milano’da Raphaela Folie 16 sayı bulurken bu sayıların 8’i blok 3’ü ace ile geldi. İtalyan yıldız Paola Egonu 22 sayıyla oynadı. Maçın en değerli oyuncusu Fransız Helena Cazaute seçildi. Cazaute 11 sayı üretirken bir blok ve bir ace yaptı, ayrıca savunmada takımın direnç noktalarından biri oldu. Cazaute maç sonu açıklamasında Bugün harika oynadık. Zor bir maç olacağını biliyorduk. Serviste bizi çok zorladılar ama direndik ve takımca oynamaya devam ettik. Herkes çok konsantreydi. Türkiye’de 2. maçın çok zor olacağını biliyoruz ama biz hazırız, bu finali istiyoruz” dedi. Fenerbahçe cephesinde Melissa Vargas 14 sayı üretirken Arina yüzde 39 hücum ederek 17 sayı buldu.

Fenerbahçe-Union SG maçına Karadağlı hakemFenerbahçe-Union SG maçına Karadağlı hakem

İşte Fenerbahçe’nin final senaryosu

Sarı Melekler’in final umudu sürüyor. Fenerbahçe ikinci maçı evinde 3-0 ya da 3-1 alması durumunda turu altın sete taşıyacak. 15 sayı üzerinden oynanacak bu seti alan takım finale çıkacak. Fenerbahçe rakibine iki set vermesi veya maçı kaybetmesi halinde Şampiyonlar Ligi’ne veda edecek.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.