Fenerbahçe, Pire’den ‘dev’ bir galibiyet çıkardı

Euroleague'de Fenerbahçe 2023 yılında evinde yenilgi yüzü görmeyen Olympiakos'u 82-78 yenerek seride durumu 1-1'e getirdi. Ev sahibi avantajını ele geçiren sarı lacivertliler hücum ribauntlarıyla rakibini kırdı.

Spor 29 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

Eurolegue’de normal sezonu lider bitiren Olmpiakos, rakip olarak kimi görmek istemez deseler Fenerbahçe’ydi. Son maça kadar üst sıralarda yer alan Fenerbahçe, Kızılyıldız’a kaybedince 5. olma fırsatını kaçırdı ve play-off’a son sıradan girdi. İlk maçı 79-68 kazanan Yunan ekibi Pire’deki Barış ve Dostluk Salonu’ndaki maça fırtına gibi başladı. Hücumda tıkanan Fenerbahçe bir türlü istediği sayıları bulamadı. Olympiakos, ilk çeyreği 24-10 önde tamamlarken salona günler öncesinden biletleri tüketerek gelen taraftarlar mutluluk içindeydi.
İkinci periyottan itibaren Fenerbahçe, savaşmaya başladı. Carlton Edwards’ın etkili oyunuyla sayı farkı yavaş yavaş azaldı. Fenerbahçe, ilk yarının sonuna 37-34 geride gitti. Ama büyük farktan dönmek takıma güven vermişti.

Tarihi kavgadan sonra pişmanlık var! Fatura kesildiTarihi kavgadan sonra pişmanlık var! Fatura kesildi

Üçüncü periyotta dengeli bir oyun vardı. Bu periyodun sonunda Olympiakos, Vezenkov ile çok zor bir 3’lük bularak son 10 dakikaya 56-51 önde gitti. Final periyodunda ise Fenerbahçe muhteşem bir hücum performansı sergiledi. Guduric’in önderliğinde Motley, Hayes-Davis ve Dorsey sayı üretti. Yunan takımında ise eski Fenerbahçeli Sloukas direnen tek isimdi. Son bölümde akıllı savunma yapan ve taktik faulleri değerlendiren Fenerbahçe karşılaşmadan 82-78 galip ayrıldı.

Hücum ribauntları galibiyeti getirdi

Fenerbahçe, seriyi 1-1’e getirip saha avantajını ele geçirirken maçın kilidi hücum ribauntları oldu. Sarı lacivertliler 15’ü hücum 34 ribaunt olurken bu sayı Olympiakos’ta 5’i hücum 30 oldu. Rakibini 14 top kaybına zorlayan Fenerbahçe, 21 asist yaptı. Bunun sahadaki yansıması ise rakip potaya atışlarda kendini gösterdi. Kanarya, rakip potaya 65, Olympiakos ise 48 şut gönderdi.

Obradovic tedrisatından Avrupa’nın zirvesine: Erdem CanObradovic tedrisatından Avrupa’nın zirvesine: Erdem Can

Itoudis: Burada kazara olmadığımızı gösterdik

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç da karşılaşmayı salondan takip ederek oyuncularına destek verdi. Sarı lacivertlilerin koçu Dimitris Itoudis, maçtan sonra yaptığı açıklama “Harika bir takıma karşı oynadık ve seriyi eşitledik. Çok uzun bir seri bu. Bu bir ekip galibiyeti. Burada kazara olmadığımızı gösterdik. Savaşmak için buradayız” dedi. Fenerbahçe 3 ve 5 Mayıs’ta Olimpiakos ile iki mücadele yapacak. Onları kazandığı takdirde dörtlü finale yükselecek.

Jan Vesely, özellikle ilk yarıda harika bir maç çıkarttı.

Vesely Barcelona’yı uçurdu

EuroLeague play-off serisi 2. maçında Barcelona evinde Zalgiris Kaunas’ı 89-81 mağlup ederek seride durumu 2-0’a getirdi. Barcelona’da eski Fenerbahçeli Jan Vesely ilk yarıda 20 sayı attığı karşılaşmayı 26 sayı ile tamamlayarak günün yıldızı oldu. Ona Nikola Mirotic 22, Rokas Jokubaitis 9, Nikola Kalinic 8 sayı ile eşlik etti. Barcelona serinin 3. maçında Final Four’un düzenleneceği Zalgirio Arena’da Zalgiris Kaunas’ın konuğu olacak. Katalan ekip karşılaşmadan galip ayrılırsa son 4 takım arasında kalacak.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.