Tarihi kavgadan sonra pişmanlık var! Fatura kesildi

Real Madrid - Partizan Euroleague maçında 21 oyuncunun diskalifiye edilmesine neden olan kavganın ardından beklenen karar geldi. Partizan, Sırbistan'da krallar gibi karşılandı.

Spor 29 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Guerschon Yabusele, Dante Exum'u sakatladı.

Euroleague tarihine kara bir leke olarak geçen Real Madrid- Partizan maçındaki kavga için karar verildi. Mücadelenin bitimine 1 dakika 40 saniye kala Real Madrid’den Sergio Llull’un Kevin Punter’a yaptığı sert faul sonrasında iki basketbolcu arasında yaşanan gerginlik, diğer oyuncuların da dahil olmasıyla kavgaya dönüştü. Real Madridli Guerschon Yabusele, Dante Exum’ı yere sererken hakemler, 21 oyuncuyu diskalifiye etti.

Cezalar verildi

Yaşanan olayları değerlendiren EuroLeague’de Disiplin Kurulu, Real Madrid’li oyunculardan Guerschon Yabusele’ye 5, Gabriel Deck’e 1, Partizan’da forma giyen basketbolculardan Kevin Punter’a 2, Mathias Lessort’a 1 maç men cezası verdi. Seride 2-0 yenik durumda olan Real Madrid, Partizan’ı elese bile Yabusele bu sezonu kapatmış oldu. Kurul, ayrıca iki takımı da 50’şer bin Euro para cezasına çarptırdı. Karara itiraz edilemeyecek.

Obradovic tedrisatından Avrupa’nın zirvesine: Erdem CanObradovic tedrisatından Avrupa’nın zirvesine: Erdem Can

Skor tescil edildi

Organizasyondan yapılan açıklamada, olaylara karışan basketbolcuların diskalifiye olduğu iki takımda da sahaya çıkacak en az ikişer oyuncu kalmadığı gerekçesiyle müsabakanın bitirildiği andaki 95-80’lik skorla Partizan lehine tescil edildiği belirtildi.

Avustralyalı Dante Exum vücudunun sert bir şekilde parkeye çarpması sonucu sakatlandı.

Real Madrid oyuncuları pişman

Yaptığı sert faulle olayların başlamasına neden olan Sergio Llull, “Yaşanlanlar bir basketbol sahasında asla olmamalı. Sonraki felaket kavgayı tetikleyen sert faulün sorumluluğunu alıyorum. Tüm basketbolseverlerden özür dilerim” dedi. Fransız basketbolcusu Guerschon Yabusele, Partizan ve Dante Exum’dan özür diledi. Yabusele, Instagramdaki resmi hesabından yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Basketbol, dostluk ve paylaşım sporudur. Her zaman büyük ilişkimin olduğu bir kulüp olan Partizan’dan, Dante Exum’dan, onun ailesinden, takım arkadaşlarından ve taraftarlarından en samimi özürlerimi diliyorum.”

Partizan’a coşkulu karşılama

Partizan, sabah 06:30 sıralarında Belgrad-Nikola Tesla Havalimanı’na indi. Sırp takımının taraftarları ise takımı havalimanında coşkuyla karşıladı. Yabusele’nin hareketi sonrası yerde kalan Partizanlı Exum’un koltuk değnekleriyle yürüdüğü görüldü. Partizan’ın doktoru Moma Jakovljevic şöyle konuştu: “Onu bir judo hareketiyle fırlatan Yabusele ömür boyu uzaklaştırma almalı. Exum’un omurgasını kırabilir, kariyeri sona erebilirdi. Bu korkunç bir şeydi. Hayatımda böyle bir şey görmedim.”

Miami mucizesi... Play-off canavarı Bucks'ı yediMiami mucizesi… Play-off canavarı Bucks’ı yedi

Partizan’ın efsane koçu Zeljko Obradovic, oyuncuların duygularına hakim olamadıklarını vurguladı ve “Karşılaşmadan sonra birbirlerini selamladılar. Her şey konuşulup bitti. Yaşanan ne Partizan ne Real madrid’in imajı açısından olumlu. Böyle bir şey asla olmamalıydı” diyerek ortamı yatıştırmaya çalıştı. Obradovic, Partizan taraftarlarından Real Madrid’e karşı hiç bir şey yapmamalarını istedi.

Üçüncü maç Belgrad’da oynanacak

Deplasmanda oynadığı iki maçı da kazanan Sırbistan temsilcisi Partizan, play-off çeyrek final serisinde İspanya ekibi Real Madrid karşısında 2-0 üstünlük yakaladı. Üç galibiyete ulaşan tarafın Dörtlü Final’e kalacağı serinin üçüncü maçı, 2 Mayıs’ta Belgrad’da yapılacak.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.