2024 Cengiz Ünder şovla başladı… Harika Fenerbahçe

Fenerbahçe 2024'ün ilk maçında deplasmanda İstanbulspor'u 5-1 yenerken karşılaşmaya dört gol atan Cengiz Ünder damda vurdu. Sarı lacivertliler birçok pozisyondan yaranamazken Tadic bir penaltı kaçırdı.

Spor 7 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Cengiz Ünder coştu, Fenerbahçe farka gitti.

Süper Lig’de ilk yarıyı 44 puan ve averaj farkıyla lider tamamlayan Fenerbahçe, ikinci yarıyı İstanbulspor önünde açtı. Süper Kupa maçının çıkan Atatürk krizi sonrası oynanamamasıyla beraber geçtiğimiz haftayı ligin geri kalanı gibi boş geçen sarı-lacivertliler, stadyumda kendi taraftarına 20 binden fazla koltuk ayrılmasıyla beraber adeta evinde gibiydi. Trabzonspor maçında sahadan çekildiği için 3 puanı silinen ve haftaya 5 puanla son sırada giren Hakan Yakın yönetimindeki İstanbulspor ise sürpriz peşindeydi.

Djiku, Fred, Osayi Samuel gibi yıldızlarından yoksun Fenerbahçe maça tıpkı ligin ilk yarısında gösterdiği gibi baskılı oyunla başladı. 6. dakikada İrfan Can Kahveci’nin cezası nedeniyle oynayamadığı maçta ilk 11 başlayan Cengiz Ünder sahne aldı. Çok uzak mesafeden kaleyi gören Cengiz enfes bir vuruşla topu ağlara yolladı. İlerleyen bölümde golü kalesinde gören İstanbuslpor karşı ataklarla etkili olmaya başladı. Net pozisyona girmekte zorlanan ekip 27. dakikada gole yaklaştı. Bu pozisyondan hemen 5 dakika sonra Fenerbahçe’de golün sahibi Cengiz Ünder bu kez hata yaptı ve tehlikeli bölgede topu kaybetti. Topu kazanan İstanbulspor’da ceza alanına gelen ortaya kafayı vuran Muammer Sarıkaya durumu eşitledi.

Fenerbahçe'nin gündemindeki Krunic hakkında Pioli: Kendine takım arasa iyi olurFenerbahçe’nin gündemindeki Krunic hakkında Pioli: Kendine takım arasa iyi olur

Fenerbahçe bu golün ardından oyunun kontrolünü kaybetmedi ve baskısını sürdürdü. İstanbul savunmasında Mehmet Yeşil’in verdiği pasa ayak sokan Cengiz Ünder hem hatasını telafi etti hem de sezonun en enteresan gollerinden birini attı. 34. dakikada gelen bu golden 10 dakika sonra Cengiz yine kaleyi karşısında gördü. Topu sol ayağına alan oyuncu enfes bir gole daha imza attı ve 44 dakikada hat-trick’i tamamladı. Cengiz profesyonel kariyerinin ilk hat-trickini yaparken Kasım 2016’daki Moussa Sow performansından bu yana Fenerbahçe formasıyla bir maçın ilk devresinde hat-trick yapan ilk oyuncu oldu. Fenerbahçe hız kesmedi, 2 dakika sonra bu kez Mert Müldür’ün asistinde Edin Dzeko’nun golü geldi. Kanarya, bu sezon bir maçın ilk yarısında 4 gol atan ilk takım oldu. Devre 4-1 bitti.

Faruk Koca'ya af yok, Fenerbahçe'ye Fred müjdesiFaruk Koca’ya af yok, Fenerbahçe’ye Fred müjdesi

İkinci yarıya Fenerbahçe hızlı başladı. Sebastian Szymanski şık şekilde taşıdığı topu Cengiz’in önüne bıraktı. İlk yarının yıldızı kaldığı yerden devam etti, kendi adına 4. golünü buldu, skor 5-1’e geldi. Cengiz, Şubat 2009’da Galatasaray’a bir maçta 4 gol atan Taner Gülleri’den sonra bir Süper Lig maçında 4 gol atan ilk Türk futbolcu oldu. Maçı kontrolünde götüren Sarı Kanarya 63. dakikada Szymanski’nin ceza alanında yerde kalması sonucu penaltı kazandı. Dusan Tadic atıştan yararlanamadı. Tadic bu sezon Süper Lig’de 3. kez penaltı kaçırdı. Sırp yıldız Fenerbahçe kariyerindeki 11. penaltısını kullandı ancak 4. kez vuruştan yararlanamadı. Fenerbahçe kalan bölümün de mutlak hakimiydi, oyuna sonradan giren Batshuayi 82. dakikada bir topu direğe nişanladı. Maç 5-1 bitti.

Fenerbahçe bu sonuçla beraber puanını 47’ye yükseltti ve haftayı zirvede tamamladı. İstanbulspor ise 5 puanda kaldı.

Maçın kahramanı Cengiz Ünder karşılaşma ardından “Kariyerimde ilk defa hat-trick yaptım. Fenerbahçe’de nasip oldu. Gururluyum, mutluyum. Çok iyi çalışıyorum ve karşılığını 4 golle aldım. Performansımdan dolayı mutluyum. Antrenmanlardan sonra takım olarak şut idmanı yapıyoruz. Ben de kariyerimin başından beri şutlara çalışıyorum. Çalıştıkça oluyor. 1 ve 3. golümü çok beğendim. 1. golüm, Roma’da oynarken Inter ve Frosinone’ye attığım gollere çok benziyordu. Yazılan, çizilen bir sürü şey var. Ben her zaman işimi yaparım, dışarısı ile işim olmaz. Sadece bu arma için mücadele ederim.” dedi.

İsmail Kartal ise “Normalde bu kadar pozisyon vermiyorduk. Bu maçı analiz edeceğiz, oyuncularımızla tartışacağız, konuşacağız. Sonuçta 5-1 kazandık. Takımımın coşkusu, enerjisi beni mutlu ettik. Kaçan penaltı var, direkten dönen var, tartışılan 1-2 penaltı pozisyonu var. Sonuçta 3 puanı aldık. Güzel bir şekilde çarşamba günkü maçın hazırlıklarına yarın başlayacağız.” değerlendirmesini yaptı.

Fenerbahçe taraftarının desteği hakkında konuşan Kartal “Fenerbahçe taraftarı her zaman böyle, iyi ve kötü gitse de… İyi kötü fark etmiyor. Bazen saha içinde istenilen sonucu alamıyoruz ama destek hep devam ediyor. Kağıt üstünde deplasmandaydık ama evimizde hissettik. Desteklerini esirgemediler. Umarım bugün onları mutlu etmişizdir.” dedi.

Fenerbahçe, büyük bir taraftar desteğiyle oynadı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.