Türkiye’den ümidi kesen Fenerbahçe’den dış basına açıklama: 20 yıldır adaletsiz futbol düzenine karşı mücadele veriyoruz

Fenerbahçe'nin Süper Kupa eylemi, Türkiye kadar dünyada da yankı yaptı. Fenerbahçe, Türkiye'den ümidini kestiği için bu 'eylem'i neden yaptığını yabancı basına bir İngilizce açıklamayla ayrıntılı biçimde duyurmayı tercih etti.

Spor 8 Nisan 2024
Bu haber 4 hafta önce yayınlandı
Fenerbahçe'den dış basını bilgilendirici açıklama.

Fenerbahçe, bu yıl Süper Lig sezonunun başladığından beri adaletsizlikten şikayet ediyor. Bu şikayetleri yeni de değil, özellikle Ali Koç başkan olduğundan beri Fenerbahçe ‘şampiyonluğunun engellendiğini’ öne sürüyor.

22 Martta Trabzon’da yaşanan ve çok sayıda Trabzonlu taraftarın maç bitiminde sahaya girerek Fenerbahçeli futbolculara saldırması ve sonrasında yaşananlar, Ali Koç yönetimi açısından yıllardır şikayetçi oldukları ‘adaletsizlik’lerin bir çeşit zirvesi olarak görüldü, Fenerbahçe ‘Ligden çekilme seçeneği dahil verilecek tepkiyi belirlemek için’ Genel Kurulunu olağanüstü toplantıya çağırdı.

2 Nisan’da Fenerbahçe stadında büyük bir katılımla gerçekleşen genel kurulda ligden çekilme seçeneği rafa kaldırıldı, onun yerine ‘Süper Kupa finalinde uygun bir eylem yapması’ için Ali Koç yönetimine yetki verildi. Yönetim de bu yetkisini maça U19 takımıyla çıkarak ve sonra da sahadan çekilerek gösterdi.

Ancak Fenerbahçe’nin bu ‘eylem’inin yegane hedefi Türkiye futbol kamuoyu değildi, hatta esas amaç Avrupa’ya ‘Türkiye’de yaşanan adaletsizlik’i anlatmaktı. Nitekim Fenerbahçe’nin bu eylemi iki gündür Avrupa ve dünya basınında geniş yer buluyor. Haberimizin linki aşağıda.

Avrupa basını Fenerbahçe'yi konuştu: 'Süper Kupa tam bir komediye dönüştü'Avrupa basını Fenerbahçe’yi konuştu: ‘Süper Kupa tam bir komediye dönüştü’

Fenerbahçe yönetimi bununla da yetinmedi, Avrupa basını için özel bir açıklama da hazırladı ve dün bu açıklama İngilizce olarak yapıldı.

 

 

İngilizce yapılan açıklamada “Fenerbahçe Futbol A takımı 7 Nisan 2024 tarihinde Galatasaray ile oynayacağı Türkiye Süper Kupa Final müsabakasında sahadan çekildi. Fenerbahçe Spor Kulübü ülkesinde son 20 yıldır adaletsiz futbol düzenine karşı mücadele veriyor. Sportif ve hukuki birçok alanda mücadelesini sürdüren Fenerbahçe camiası verilen ve verilmeyen kararlar ile Türk futbolunda adaletsiz sisteme karşı bir duruş sergiliyor” dendi. Bunun ardından 2006’daki Denizlispor maçıyla başlayan süreç maddeler halinde özetlendi.

Süper Kupa maçında sahadan çekilme süreci “Fenerbahçemiz ve ülke futbolu açısından büyük önem taşıyan UEFA Konferans Ligi Çeyrek Final maçlarımız dolayısıyla Süper Kupa finalinin ileri bir tarihe ertelenmesi ve adaletsiz futbol iklimine karşı bu maçın yabancı bir hakem tarafından yönetilmesi, aksi durumda sahaya U19 Takımı ile çıkılması ya da hiç çıkılmamasıdır. Kulübümüzün ilgili başvurusu da Türkiye Futbol Federasyonu tarafından reddedilmiştir. Fenerbahçemiz bu kararların ardından TFF’nin son reddine ve tüm bu yaşananlara tepki olarak kupaya uzanmaya çok yakın olduğu Süper Kupa Finaline 19 Yaş Altı Futbol Takımımızla çıkmıştır. İlgili maç takımımızın sahadan çekilmesiyle son bulmuştur” cümleleriyle açıklandı.

Protesto haktır sonrasını sonra konuşuruzProtesto haktır sonrasını sonra konuşuruz

Futbol 22 kişinin oynadığı ve Türkiye’de sürekli kaosa neden olan bir oyundur…Futbol 22 kişinin oynadığı ve Türkiye’de sürekli kaosa neden olan bir oyundur…

Önceden ilan edilen oldu; Fenerbahçe sahadan çekildi... 'Süper' fiyasko!Önceden ilan edilen oldu; Fenerbahçe sahadan çekildi… ‘Süper’ fiyasko!

Vurgulanmak istenen şey “Sadece futbolda değil yarıştığımız her branşta 117 yıllık mazisiyle Türk sporuna hizmet eden, müzesinde alın terinin, emeğin izlerini taşıyan binlerce kupası olan, 30 milyon taraftarıyla ülkesinin milli değerlerini benliğinde hisseden dünyanın en büyük spor kulübü olarak dün olduğu gibi bugün ve yarınlarda da adaletsizliğe ve hukuksuzluğa karşı dik durmaya devam edeceğiz” sözleriyle aktarıldı. Açıklamanın tamamına buradan ulaşabilirsiniz.

Süper Kupa süper fiyaskoyla bitti... Şimdi ne olacak?Süper Kupa süper fiyaskoyla bitti… Şimdi ne olacak?

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.