Faruk Koca’ya af yok, Fenerbahçe’ye Fred müjdesi

Tahkim Kurulu, hakem Halil Umut Meler'e yumruk atan Faruk Koca'nın cezasını indirdi. Ancak ceza üç yılı geçtiği için Koca bir daha yönetici olamayacak. Kırmızı kart gören Fenerbahçeli Fred ve Mert Hakan Yandaş'ın cezası da indirildi.

Spor 6 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Ankaragücü'nün eski başkanı Faruk Koca, Rizespor maçının ardından hakem Halil Umut Meler'e yumruk atmıştı.

Tahkim Kurulu, 1-1 biten Rizespor maçından sonra hakem Halil Umut Meler’e yumruk attığı için ömür boyu hak mahrumiyeti cezası alan Ankaragücü’nün eski başkanı Faruk Koca’nın itirazını görüştü.

Kurul, Koca’nın itirazını kısmen kabul etti. Ankaragücü’nün eski başkanının hakeme saldırı nedeniyle verilen 400 günlük ve saldırnın saha olaylarına sebebiyet vermemesi nedeniyle 2 yıl 8 aylık hak mahrumiyeti cezası oy çokluğuyla onandı. Ceza üç yılı geçtiği için Koca sürekli hak mahrumiyeti cezası aldı. Ankaragücü’ne verilen beş maç saha kapatma cezası onanırken, 2 milyon TL’lik ceza ise 560 bin TL’ye düşürüldü.

Fred’in kırmızı kart nedeniyle aldığı ceza üçten ikiye indi

Fred ve Mert Hakan Yandaş’ın cezası düştü

Tahkim Kurulu, Fenerbahçe’nin Kayserispor maçında kırmızı kart gören Free ve Mert Hakan Yandaş için yaptığı itirazı da görüştü. Kurul, Fred’in hakaretten değil sportmenliğe aykırı hareket maddesinden ceza alması gerektiğine oy çokluğuyla karar verdi. Fred’in cezası üç maçtan ikiye düşürüldü, ve 26 bin TL ödemesine karar verildi. Aynı şekilde iki sarı karttan kırmızı gören Mert Hakan Yandaş’a ekstra verilen iki maç ve 78 bin TL ceza da oybirliğiyle bir maç ve 39 bin TL’ye düşürüldü. Buna göre Galatasaray karşılaşmasında oynamayan Fred ve Mert Hakan Yandaş İstanbulspor maçında cezasını tamamlayacak. İki futbolcu Konyaspor karşılaşmasında sahada olabilecek.

Fenerbahçe'de Fred yoksa puan kaybı varFenerbahçe’de Fred yoksa puan kaybı var

Galatasaray idarecileri kurtardı, Fenerbahçeliler ceza aldı

Tahkim Kurulu, Galatasaray’ın resmi YouTube hesabından hakemler hakkında açıklama yapan kulüp yönetimi ve Erden Timur’un toplam 400 bin TL’lik cezası kaldırıldı. Fenerbahçe’nin internet sitesindeki yönetim açıklaması, idarecisi Can Gebetaş ve Selahattin Baki’ye verilen 600 bin TL’lik ceza oy çokluğuyla onandı.

Sen misin Mehmet Büyükekşi'ye küfreden!Sen misin Mehmet Büyükekşi’ye küfreden!

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.