Sen misin Mehmet Büyükekşi’ye küfreden!

Beşiktaş - Lugano Konferans Ligi maçında TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'ye hakaret ettiği gerekçesiyle 41 kişiye kamu davası açıldı. Zanlılara 2,5 yıl hapis cezası istendi.

Spor 5 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Beşiktaş taraftarı 41 kişi Mehmet Büyükekşi'ye hakaret ettiği gerekçesiyle yargı önüne çıkacak.

Konferans Ligi’nde 5 Ekim’de Tüpraş Stadı’nda oynanan Beşiktaş -Lugano karşılaşmasını izlemeye Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi de gitti. Maçın 44. dakikasında tribünlerden kendisine edilen hakaretlerle sinirlenen Büyükekşi, Ahmet Nur Çebi’ye bir şeyler söyleyerek ve parmak sallayarak stadı terk etti. Büyükekşi’nin Çebi’ye “Bana bu küfürleri siz ettiriyorsunuz” dediği iddia edildi. Büyükekşi, parmak salladığını reddetmiş, “Olur mu öyle şey! Parmağımla kale arkası tribününü ve diğer tribünü gösterdim ‘Organize bu, Sayın Başkan’ dedim. 10-15 dakika önce güzel güzel konuştuğumuz birine parmak mı sallarım! Kaldı ki Beşiktaş Kulübü Başkanı’na karşı böyle bir hareket yapılabilir mi?” açıklaması yaptı.

Bu karşılaşmada yaşananlardan sonra 41 Beşiktaş taraftarına “Futbolun katili, Cimbom’un köpeği, o… çocuğu Mehmet Büyükekşi” tezahüratı nedeniyle kamu davası açıldığı ortaya çıktı. Resen harekete geçen savcılık, şüpheliler hakkında ‘hakaret içeren tezahürat, kamu görevlisine karşı görevinden dolayı alenen hakaret’ suçlamasında bulundu.

Bir avuç taraftara Süper Kupa! Mehmet Büyükekşi sözünü tuttu 'kalıcı' olduBir avuç taraftara Süper Kupa! Mehmet Büyükekşi sözünü tuttu ‘kalıcı’ oldu

Emniyet’te ifadesi alınan şüphelilerden dokuzu küfürlü tezahürata eşlik ettiklerini beyan ederken, 32’si çeşitli gerekçeler göstererek tezahürata katılmadıklarını söyledi. Şüphelilerden biri maça bile gitmediğini savunurken, bir diğeri de tezahüratları önlemek için görevlilere yardım ettiğini öne sürdü. Suçlamaları reddeden şüphelilerin beyanları; kamera görüntüleri ve kolluk tutanakları gerekçe gösterilerek kabul edilmedi.

İstanbul 3. Asliye Ceza Mahkemesi’nde açılan davada, şüphelilerin; 1 yıl 2 aydan 2,5 yıla kadar hapis cezası ve 50 günden az olmamak üzere adli para cezasıyla cezalandırılmaları talep edildi. Ayrıca şüphelilerin ceza alması halinde, ceza süresi kadar ve bu cezanın infazından sonra geçecek 1 yıllık süre dahil olmak üzere spor müsabakalarını izlemekten men edilmelerini, aldıkları ceza kadar da spor yöneticiliği gibi işlerden men edilmelerini istendi.

Türkiye Süper Komedi Ligi: VAR'da Mete Kalkavan varTürkiye Süper Komedi Ligi: VAR’da Mete Kalkavan var

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.