Elon Musk’tan kritik çıkış: ABD hükümetinin Twitter’da DM’lere erişimi var

Twitter'ı satın aldıktan sonra dünya gündeminin hep zirvesinde yer alan Elon Musk, şimdi de Fox News'a konuştu ve şirketi satın aldıktan sonra ABD hükümetinin Twitter'daki DM'lere tam erişiminin olduğunu öğrendiğini söyledi

Bilim Teknoloji 18 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

Twitter odaklı tartışmalar her gün üzerine yeni bir skandal ekleyerek devam ediyor. Eski ABD Başkanı Donald Trump lehtarı Fox News’ün popüler sunucusu Tucker Carlson’a konuşan Musk, ABD hükümetinin Twitter’da kullanıcıların özel yazışmalarını yaptığı DM’lere tam erişiminin olduğunu öne sürdü.

Twitter’ı 44 milyar dolara aldıktan sonra bunu öğrendiğini söyleyen Musk bu bilgi nedeniyle şoke olduğunu belirtti: “Devlet kurumlarının Twitter’da olup biten her şeye etkin şekilde tam erişime sahip olma derecesi aklımı başımdan aldı. Bunun farkında değildim.”

Yapay zekâ geliştirilmesine 6 ay ara verilmesine yönelik açık mektubu imzalayan ancak daha sonra X.AI adında bir yapay zekâ şirketi kuran Musk bu çağrısını da değerlendirirken, yapay zekânın uygarlığı yok etme potansiyeli açısından çok teklikeli olduğunu söyledi. Musk, “Yapay zeka, yanlış bir hava aracı tasarlamak, bakım hatası yapmak ya da yanlış bir araba yapmaya benzemiyor. Küçük bir ihtimal de olsa medeniyeti yok etme riski var” dedi.

Elon Musk, OpenAI'ya rakip olmaya hazırlanıyor: Yapay zeka şirketi kurmuşElon Musk, OpenAI’ya rakip olmaya hazırlanıyor: Yapay zeka şirketi kurmuş

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.