Hiç olmadığı kadar kasvetli: ‘Black Mirror’ nihayet altıncı sezon için hazır

Yapımcılar ve Netflix 'Black Mirror'u hatırladı. 2019'da beşinci sezonuyla ekranlara gelen dizinin yeni sezonu nihayet ufukta görüldü. Araya giren pandeminin de etkisiyle daha karanlık bir sezon bizi bekliyor. Altıncı sezona dair bilgiler şimdilik kısıtlı ama dumanı üzerinde tüten bir fragman var.

Kültür Sanat 18 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
'Black Mirror'un altıncı sezon çekimleri devam ediyor.

Distopik bilimkurgu dizisi ‘Black Mirror’dan en son haber aldığımızda takvimler 2019 Haziran’ını gösteriyordu. 2011’de yayın hayatına başlayan dizi 2019 yılına kadar beş sezon boyunca teknolojik gelişmelerin kasvetli taraflarını öne çıkararak mevcut toplumsal kültürü ve insanlığı  nasıl etkilediğini anlattı.

Aradan geçen süre boyunca yayıncı Netflix’ten herhangi bir ses yoktu ancak nihayet ‘Black Mirror’ın altıncı sezonu ufukta görüldü. Uzun zaman sonra hem bir  fragman hem de yeni sezona dair bilgiler paylaşıldı.

Altıncı sezonun sürprizlerinden biri de Selma Hayek.

Önce şunu söyleyelim: Altıncı sezonda belki de hiç beklemediğimiz bir ‘Black Mirror’ serüveni izleyeceğiz.Dizinin yaratıcısı Charlie Brooker, bu bölümün diğerlerinden daha da beklenmedik olacağını müjdeliyor:

“Dizide asla yapmayacağıma söz verdiğim değişiklikler de dahil olmak üzere birkaç yeni unsur olacak. Hikayelerin tümü, baştan sona hala Black Mirror tadında olacak ancak bu kez bazı çılgın dalgalanmalar ve her zamankinden daha fazla çeşitlilik de var.”

Bunca zaman boyunca sezonlar ve bölümler öncesinde bir hayli ketum olan yayıncılar geleneği yine bozmadı. Bu sezona dair de çok net bilgiler yok elimizde. Fakat kesin olan bir şey var, araya giren pandemiyi de düşününce önceki sezonlardan daha karanlık bir sezonun bizi beklediğini söyleyebiliriz. Dumanı üzerinde tüten fragman da bunu doğruluyor.

Kısıtlı bilgilere rağmen altıncı sezonun bir hayli kalabalık olacağını da biliyoruz. Altıncı sezon için şu ana kadar Aaron Paul, Anjana Vasan, Annie Murphy, Auden Thornton, Ben Barnes, Clara Rugaard, Daniel Portman, Danny Ramirez, Himesh Patel, John Hannah, Josh Hartnett, Kate Mara, Michael Cera, Monica Dolan, Myha’la Herrold, Paapa Essiedu, Rob Delaney, Rory Culkin, Salma Hayek Pinault, Samuel Blenkin ve Zazie Beetz isimleri paylaşıldı.

Altıncı sezonu nihayet bu yaz yayınlanacak. Belirli bir tarih açıklanmamış olsa da, önümüzdeki Haziran ayında hazır olacağı tahmin ediliyor.

'Terzi' Çağatay Ulusoy, aile sırlarının peşine düşüyor‘Terzi’ Çağatay Ulusoy, aile sırlarının peşine düşüyor



10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.