Akşener’den Muhammed Yakut açıklaması: Vay halimize

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, sosyal medyada yayınladığı videolarla gündeme gelen Muhammed Yakut hakkında konuştu. Akşener, "Bu iddiaların biri bile doğruysa sokakta gezemez bu arkadaşlar" dedi.

Siyaset 19 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ankara Büyükşehir Belediyesi Temel Atma ve Proje Tanıtım Töreni’ne katıldı.

Törende konuşma yapan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, sosyal medyadaki açıklamalarıyla gündem olan Muhammed Yakut isimli hesaba değindi.

“Dün akşam Muhammed Yakut diye bir arkadaşın videosunu izledim. Bu iddiaların biri bile doğruysa sokakta gezemez bu arkadaşlar” diyen Meral Akşener, Sedat Peker’in yayınladığı videolara da atıfta bulunarak, “O videolarda ve daha önceki videolarda gördüm ki haramın dibine gidilmiş. Eğer doğruysa, sokakta gezemeyecek insanlar döndürüp bize iftira atıyorsa, Kemal Kılıçdaroğlu’na, Meral Akşener’e, Mansur Yavaş’a iftira atıyorsa, batısın bu dünya…” ifadelerini kullandı.

Meral Akşener, “Bu arsızlardan, bu edepsizlerden, bu hayasızlardan hesap sorulması isteniyorsa 14 Mayıs’ta herkes sandığa gidecek” dedi.

Muhammed Yakut kimdir?

Muhammed Yakut “Delilerin Delisi” adlı Youtube kanalından yayınladığı videolarda birçok  devlet görevlisi, siyasetçi ve iş insanı hakkında çeşitli iddiaları dile getirdi. Bu videolar sonrası Muhammet Yakut sosyal medyada çok tanınır oldu.

Yayınladığı videolarda kendisini iş insanı olarak tanıtan Muhammed Yakut Ankara Atatürk Anadolu Lisesi’nden mezun olduktan sonra BOTAŞ’ta çalışmaya başladı. Daha sonra akaryakıt ticareti yapan Muhammed Yakut 2o11 yılında Körfez ilçesindeki Denizatı Petrokimya Şirketi’nin sahibini kaçırma iddiasıyla gözaltına alınmıştı. Videolarında organize suç örgütü lideri Sedat Peker’le de tanışıklığı olduğunu ifade eden Muhammed Yakut’un amcası ise Diyarbakırspor eski Başkanı Abdurrahman Yakut.

Videoda söylediği isimler hakkındaki dava

Muhammed Yakut, aktif görevde olan bir başsavcı hakkında da iddialarda bulundu. Yakut, başsavcının Mahmut Ak’la  görüştüğünü ve görüşmeden sonra tutuklu yargılanan Alaattin Ak ve Mustafa Ak adlı kişilerin 2 milyon dolar karşılığında tahliye edildiğini ileri sürdü.  Gazete Duvar’dan Can Bursalı’nın haberine göre  dolandırıcılık suçlamasıyla tutuklanan Alaattin Ak ve Mustafa Ak, 12 gün sonra tahliye edildi.

Yakut’un iddiasına konu olan dava dosyasında Alaattin Ak, Mustafa Ak, Volkan Özel ve B.G. isimli polis memuru sanık olarak yer aldı. Davanın iddianamesinde, sanıklara “Tacir veya şirket yöneticisi olan ya da şirket adına hareket eden kişilerin ticari faaliyetleri sırasında dolandırıcılık” ve “kamu görevlileri ile ilişki olduğundan bahisle dolandırıcılık” suçlamaları yöneltildi.

Yakut ne söyledi?

Youtube’da yayınladığı videoda  Muhammet Yakut, şu iddiaları dile getirmişti:

“Kapalıçarşı’da Cengizler Döviz ve Aklar Döviz var. Sahibi Alaattin Ak, oğlu Mustafa Ak, öz yeğenleri Volkan Özel. İbretlik bir hikayedir. O Mahmut Ak. Bana bir dostum geldi. Mahmut Ak’ı tanır mısın diye sordu. Tanırım dedim. Bunların bir akrabası var, amcasının çocukları. Kapalıçarşı’da döviz işi yapıyor. Ben Alaattin’i Mustafa’yı tanımam, Mahmut’u tanırım dedim. Konu nedir dedim? Bizim bir dostumuz ticaret yapmış. Bunlar da parasını vermiyor. Mahmut da dedim benim kardeşim, aradım randevu istedim. Ortaköy’deki ofislerine bu kardeşlerimi de aldım geldim. Bunlar, Alaattin Ak’la Mustafa Ak ve Volkan Özel, piyasadan 100 milyon Euro piyasadan para topluyorlar. Ve milletin parasını ödemiyorlar, tutuklanıyorlar. Üçü tutuklandıktan sonra ne hikmetse Mahmut Ak senin yanına geliyor, bu üçü cezaevindeyken aynı dosyadan baba-oğlu bırakıyorsun 2 milyon dolar kefalet karşılığında. Volkan Özel’i cezaevinde tutuyorsun. Çünkü Volkan çıksa her şeyi açıklayacaktı.”

Peker’in avukatından açıklama

Öte yandan  organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in avukatı Ersan Barkın, katıldığı bir canlı yayında Muhammed Yakut’la Sedat Peker ilişkisine dair bir soruya yanıt verdi.

Ersan Barkın, “Şimdi Muhammed Yakut, Sedat Peker’in benim kendisiyle iletişim kurmam sonucunda elde ettiğim bilgileri paylaşabilirim. Kendisinin yaklaşık 25 yıldır tanımış olduğu eski bir dostu. Onu ifade edeyim. Şunu da söylüyor bu da doğru: Yakut’un evlatlarıyla Sayın Peker’in evlatları, sürgüne gitmeden önce aynı okullarda eğitim alma hakkına sahipti. Ama Sayın Peker’in benim dışımda herhangi bir kişiyle iletişim kurması ve paylaşımda bulunması olanaklı olmadığı için Yakutla doğrudan ya da dolaylı bir iletişim kurması mümkün değil. Ben Yakut’u tanımıyorum. Dolasıyla Yakut’un anlattıkları tamamıyla kendi sahibi olduğu bilgilerden ibaret” dedi.

 

Sedat Peker'in avukatı Ersan Barkın: Tecrit kalkarsa söz verdiği içerikten öte açıklamalar yapma kararlılığındaSedat Peker’in avukatı Ersan Barkın: Tecrit kalkarsa söz verdiği içerikten öte açıklamalar yapma kararlılığında

 

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.