Siyasetin dili şehit cenazesini gerdi… Muhalefet liderlerinin çelengini parçaladılar

Türkiye Şırnak şehitlerine ağlarken Tokat'taki şehit cenazesinde istenmeyen görüntüler oluştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın muhalefet liderlerini terörle ilişkilendiren söylemlerinin ardından şehit cenazesinde muhalefet liderlerinin çelenklerine saldırıldı. Cenazede 'çelenk dışarı' sloganları atıldı.

Gündem 18 Mayıs 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı

Şırnak Bestler Dereler bölgesinde Jandarma birimlerinin devam eden operasyonunda önceki gün bir mağarada sıkıştırılan teröristler ile çatışma çıkmıştı. Çatışmada dört jandarma personeli ile bir güvenlik korucusu şehit olmuştu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu bölgede süren operasyonlarda 15-16-17 Mayıs tarihlerinde beş teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu.

Türkiye şehitlerine ağlarken, Tokat’taki şehit cenazesinde istenmeyen görüntüler oluştu. Özellikle seçim sürecinde Cumhurbaşkanı Erdoğan, muhalefeti ve Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nu terörle, PKK ile ilişkilendiren söylemlerini artırmıştı. Hatta Erdoğan’ın mitinglerinde  PKK’lıların Kılıçdaroğlu’nu desteklediğine dair montaj videolar gösterildi. Erdoğan sık sık “Kılıçdaroğlu seçilirse Öcalan özgür kalacak” söylemini kullandı. Siyaset arenasındaki terör söylemi şehit cenazesine yansıdı.

Şırnak’ta PKK’lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Bayram Doğan’ın (26), Tokat’ın Turhal ilçesindeki cenaze töreni öncesinde terör örgütü aleyhine sloganlar atıldı.

Cenazeye katılanlar içerisinden bir grup CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in çelenklerinin alandan çıkarılması için slogan attı. Bunun üzerine İYİ Parti liderinin çelengi alandan çıkarıldı. Grup içerisinden bir kişi CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun çelengine saldırdı ve yere fırlattı.

Cenaze töreni öncesinde bir grup ‘çelenk dışarı’ sloganları attı

Geride iki oğlu kaldı

Şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Serkan Ölmez’in (39) memleketi Mersin’in Tarsus ilçesindeki baba evine de acı haber ulaştı.

Jandarma Uzman Çavuş Serkan Ölmez’in şehit olduğu haberini, Mersin’in Tarsus ilçesi Ulaş Mahallesi’nde yaşayan ailesine yetkililer verdi. Ölmez’in aile bireyleri gözyaşların boğulurken, şehit evine Türk bayrakları asıldı. Acı haberi alan yakınları ve komşuları, taziye için eve gelmeye başladı.

​Melek Ölmez (36) ile evli olan, Taha Kağan (13) ve Ömer Erdem (8) adında 2 oğlu bulunan Jandarma Uzman Çavuş Serkan Ölmez’in cenazesi Çamlıyayla ilçesinde gözyaşları arasında toprağa verildi.

Şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Serkan Ölmez’in cenazesi Çamlıyayla ilçesinde toprağa verildi

Arnavutköy’e şehit ateşi düştü

Şırnak’ın Bestler Dereler bölgesinde şehit olan 26 yaşındaki  Jandarma Çavuş Özcan İlhan’ın  Arnavutköy’deki baba ocağı Türk Bayrakları ile donatıldı.

Şırnak’ın Bestler Dereler Bölgesi’nde teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Çavuş Özcan İlhan’ın, Fatih Mahallesi’nde bulunan evi Türk Bayraklarıyla donatıldı. Şehidin evinin bulunduğu sokakta askerler nöbet tutarken bir ambulansta acil durum için hazır bekletiliyor. Şehit Özcan İlhan’ın babasını geçtiğimiz yıllarda kaybettiği ve yaklaşık bir yıllık evli olduğu öğrenildi. Şehit Jandarma Uzman Çavuş Özcan İlhan’ın cenazesi, bugün Selimiye Camii’nde ikindi vakti kılınacak cenaze namazının ardından Edirnekapı Şehitliği’nde toprağa verilecek.

Jandarma Çavuş Özcan İlhan’ın  Arnavutköy’deki baba ocağı Türk Bayrakları ile donatıldı

Şehit Güvenlik Korucusu Cevher Özgün toprağa verildi

Şehit Güvenlik Korucusu Cevher Özgün için ise Jandarma Komando Tugay Komutanlığı’nda tören düzenlendi. Törene Vali Osman Bilgin, Uludere Kaymakamı Mehmet Rıdvan Doğan, şehidin yakınları ve vatandaşlar katıldı. Törenin ardından şehidin Türk bayrağına sarılı naaşı, İnceler köyüne getirilerek İl Müftüsü Ahmet Dilek’in kıldırdığı cenaze namazının ardından toprağa verildi.

Şehit Güvenlik Korucusu Cevher Özgün’ün cenazesi köyüne getirildi

Operasyonda teröristlerle çıkan çatışmada ağır yaralanarak hastaneye kaldırılan Güvenlik Korucusu Cevher Özgün, doktorların tüm müdahalelerine karşın kurtarılamayarak şehit olmuştu.

Şırnak'tan acı haber: 4 asker, 1 korucu şehitŞırnak’tan acı haber: 4 asker, 1 korucu şehit

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.