Market raflarında şimdi de Kılıçdaroğlu etiketleri: Fiyatlar düşecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan fotoğraflarının bulunduğu üzerinde hayat pahalılığını anlatan etiketleri nedeniyle tasarımcı Mahir Akkoyun’un gözaltına alınmasından sonra bu kez Kemal Kılıçdaroğlu fotoğraflı, "Bay Kemal gelecek, bu fiyatlar düşecek" yazısının aktarıldığı etiketler raflarda yer aldı.

Siyaset 9 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

Yüksek enflasyon ve hayat pahalılığını eleştiren “Erdoğan sayesinde” çıkartmalarını tasarlayan Görsel İletişim Tasarımcısı Mahir Akkoyun, İzmir’de gözaltına alınmıştı.

Mahir Akkoyun’un tasarımını yaptığı “Bu ürün size pahalı mı geldi? Erdoğan sayesinde” yazılı etiketler nedeniyle ‘cumhurbaşkanına hakaret’ iddiasıyla gözaltına alınmasından sonra bu kez market raflarında Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun olduğu “Sana söz bu fiyatlar düşecek” yazılı etiketler yer aldı.

Sosyal medya kullanıcıları etiketlerin yer aldığı görselleri hesaplarında paylaştı.

Savcılık, Akkoyun’u cumhurbaşkanına hakaret suçlamasıyla, adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasını talep ederek mahkemeye sevk etti. Akkoyun savcılık ifadesinde, “Ben bu tasarımları siyasi gündeme ilişkin düşüncelerimi beyan etmek amacıyla paylaşımda bulundum. Herhangi bir hakaret etme kastım yoktur. Hazırladığım görselleri kullanmak için pek çok kişi mesaj gönderiyordu bunlara cevap vermek zaman aldığından genel bir açıklama olarak twiti paylaştım. Yakalama kararı hukuka aykırı olup işleme itiraz etmekteyim” dedi.

Savcılığın adli kontrol talebi reddedilerek serbest bırakılan Akkoyun, “Bugünkü dayanışma bu halkın yoksulluğa ve sefalete hep beraber tepki gösterdiği ve birbirine sahip çıktığı bir zeminin varlığını göstermiş oldu. Bir gün önce belki binleri aşan şeyin bugün milyonlarca insanın dilinde olması benim için çok mutluluk verici. Söylediklerimden çok rahatsız oldular, gözaltına alınmam bunu gösteriyor. Yoksulluğu sefaleti gündeme getirmemden rahatsız oldular. Rahatsız etmeye de devam edeceğim” açıklaması yaptı.

 

Gözaltına alınan 'Erdoğan sayesinde' afişinin tasarımcısı serbest: Rahatsız etmeye devam edeceğimGözaltına alınan ‘Erdoğan sayesinde’ afişinin tasarımcısı serbest: Rahatsız etmeye devam edeceğim

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.