Şırnak’tan acı haber: 4 asker, 1 korucu şehit

Şırnak Bestler Dereler Bölgesinde Jandarma birimlerinin devam eden operasyonunda bir mağarada sıkıştırılan teröristler ile çatışma çıktı. Çatışma esnasında dört jandarma personeli ile bir güvenlik korucusu şehit oldu.

Gündem 17 Mayıs 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı

Şırnak Jandarma Bölge Komutanlığı ve Şırnak İl Jandarma Komutanlığı sevk ve idaresinde, dün Şırnak-merkez Bestler Dereler bölgesinde SİHA, Atak taarruz helikopterleri ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı desteğiyle gerçekleştirilen operasyonda, bir PKK/KCKlı terörist silahıyla birlikte etkisiz hale getirildi.
Bölgede operasyonlar sürerken, bugün arama faaliyeti sırasında mağarada sıkıştırılan bir grup teröristle sıcak temas sağlandı. Çıkan çatışmada iki terörist daha silahlarıyla birlikte ölü ele geçirildi. Operasyonda, dört jandarma personeli ile bir güvenlik korucusu şehit oldu.

Kılıçdaroğlu’ndan mesaj

Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter hesabından taziye mesajı yayımladı: “Şırnak’ta düzenlenen operasyonda şehit olan askerlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı ve sabır; yaralanan güvenlik korucumuz ve askerimize acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun!”

Oktay’dan mesaj

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Şırnak’ın Bestler Dereler bölgesinde terör örgütü PKK ile çıkan çatışmada şehit olan askerlere Allah’tan rahmet diledi. Oktay, sosyal medya hesabından paylaştığı taziye mesajında, “Şırnak Bestler Dereler bölgesinde hain teröristlerle girilen çatışmada şehit düşen kahraman Mehmetçiklerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine sabır, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Aziz milletimizin başı sağ olsun” dedi.

Soylu’dan açıklama

Şehit haberi sonrası İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Bugün  (dün) Şırnak’ta teröristlerle mücadele eden dün bir teröristi etkisiz hale getiren, bugün de  (dün) iki teröristi etkisiz hale getiren ve mağaraya giden maalesef üç kahraman evladımız şehit oldu. Allah Allah rahmet eylesin. Mücadele teröristlerin kökünü kurutana kadar şurada 80 terörist kaldı. Onların kökünü kurutana kadar bu Türkiye içerisinde adım adım her yerde devam edecek” ifadelerini kullandı.

Mardin'de bir asker şehit olduMardin’de bir asker şehit oldu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.