Konya’da uçak düştü: Bir asker şehit

Konya'da askeri eğitim uçağı düştü. Pilot uçaktan atlayarak kurtuldu. Uçağın düştüğü bölgede pist onarım çalışması yapan bir askeri personel şehit oldu.

Gündem 14 Mart 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı

Konya’da NF-5 tipi uçak saat 12.51’de henüz bilinmeyen bir nedenle düştü. Türk Yıldızları’na ait eğitim uçağının iniş yapacağı esnada düştüğü ve uçağı kullanan pilot Binbaşı Şükrü Gümüş’ün paraşütle atladığı öğrenildi. Uçağın düştüğü şantiye alanında operatör olarak görev yapan Hv. İs. Uzm. Çvş. Ercan Güven şehit oldu.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) Konya’da eğitim uçuşu esnasında kaza kırıma uğrayan Hava Kuvvetlerine ait uçağın düştüğü bölgede, pist onarım çalışması yapan bir personelin şehit olduğunu açıkladı.

https://x.com/trthaber/status/1768238025853587950?s=20

Bakanlıktan yapılan açıklamada şöyle dendi:

“Konya’da eğitim uçuşu yapan Hava Kuvvetlerimize ait bir NF-5 uçağımız saat 12.51’de henüz bilinmeyen bir nedenle kaza kırıma uğramıştır. Kaza kırıma uğrayan uçağımızın pilotu atlayarak kurtulmuş, hastaneye sevk edilmiştir. Uçağın düştüğü bölgede pist onarım çalışması yapan bir personelimiz ise şehit olmuştur. Konuyla ilgili gerekli inceleme başlatılmıştır.”

Bu yıl uçaklar uçmadı ama daha fazla insan uçak kazasında öldüBu yıl uçaklar uçmadı ama daha fazla insan uçak kazasında öldü

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.