Michael Schumacher’i yapay zekayla konuşturan derginin başı dertte

2013 yılından bu yana komada olan Michael Schumacher’in ailesi, Die Aktuelle dergisini dava etmeye hazırlanıyor. Almanya’da çıkan dergi, yapay zeka kullanarak Michael Schumacher ile gerçek olmayan bir söyleşi yayınladı.

Spor 21 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Schumacher ailesinden haftalık dergiye dava!

Alman Formula 1 efsanesi Michael Schumacher, 2013’te Fransa’nın Alp Dağları’nda kayak yaparken geçirdiği kaza sonrası komaya girdi. Alman efsane o tarihten beri yoğun bakımda yatıyor. Schumacher ailesi Michael’i aile yakınları ve yakın çevresi haricinde kimseye göstermiyor. Aile, Michael Schumacher’in fotoğrafını kullanıp “röportajını” yayınlayan Die Aktuelle dergisi hakkında yasal işlem başlatmaya hazırlanıyor. Ailenin sözcüsü, Reuters’e söz konusu söyleşi hakkında aksiyonun alınacağını açıkladı.

Yeşil sahadan yeşil çuhaya... Bu kez toz içinde bıraktılarYeşil sahadan yeşil çuhaya… Bu kez toz içinde bıraktılar

Dergi, röportajı, “kulağa aldatıcı şekilde gerçek geliyor” şeklinde duyurdu. Söz konusu röportajın içinde yapay zekanın verdiği söylenen demeçler yer alıyor. Michael’in eşi Corinna Schumacher, 2021’de Netflix’te yayınlanan belgeselde kocasının anısını korumak için gayret gösterdiklerine dikkat çekerek, “Evde beraber yaşıyoruz. Terapi yapıyoruz. Michael’in iyi hissetmesinden emin olmak için elimizden geleni yapıyoruz. Bizi ve bağımızı hissetmesi için elimizden geleni yapıyoruz. Yolumuza aynı Michael’in de sevdiği gibi aile olarak devam etmeye çalışıyoruz. O her zaman ‘özel olan özeldir’ derdi. Biz de onun özel hayatının aynen istediği gibi özel olarak devam etmesini sağlamaya çalışıyoruz. Michael bizi her zaman korudu şimdi biz de onu koruyoruz” dedi.

Leclerc’den rica: Evime gelmeyinLeclerc’den rica: Evime gelmeyin

Schumacher ailesi, pistlerde varlık göstermeye devam ediyor. Oğul Mick Schumacher, geçen sezon Haas pilotu olarak F1’de yer almıştı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.