Vural Ak konuştu: Intercity olarak İstanbul Park’a 30 yıl daha talibiz

11 yıldır Formula 1 pisti İstanbul Park'ı işleten Intercity'nin Yönetim Kurulu Başkanı Vural Ak yeni ihaleye gireceklerini ve pisti yönetmeye talip olduklarını açıkladı.

Spor 14 Şubat 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Vurak Ak, pisti yönetmek için tekrar ihaleye gireceklerini açıkladı.

Hürriyet’e açıklamalarda bulunan Vural Ak“Açıklanan ihale şartnamesi beklediğimizden çok daha zorlu şartlara sahip olmasına rağmen biz de ihaleye girmeye niyetliyiz. 11 yıldır gözümüz gibi baktığımız ve tüm dünyada yaptığımız işlerle öne çıkardığımız Intercity İstanbul Park tesisini 30 yıl daha işletmeye talibiz” dedi.

Formula 1 Türkiye'ye doğru yola çıktı: İstanbul Park ihaleye açılıyorFormula 1 Türkiye’ye doğru yola çıktı: İstanbul Park ihaleye açılıyor

‘Pist sporculara iade edilecek’

İhale sürecinin başlamasıyla birlikte pist yönetimiyle davalık olan TOSFED Başkanı Eren Üçlertoprağı açıklama yapmıştı. Intercity yönetiminden rahatsızlığını her fırsatta dile getiren Üçlertoprağı “2021 yılındaki federasyon başkanlığı seçimlerinde pistin tekrar gerçek sahibi olan sporumuza kazandırılabilmesi için gereken tüm mücadeleyi yürüteceğimize dair söz vermiştim. Bu sözün gereği pistin Türk sporcularımız tarafından kullanılacak olmasının gururunu yaşıyoruz. Öte yandan Formula 1 Türkiye GP’sinin yeniden düzenlenebilmesi adına, devletimiz tarafından Federasyonumuza verilen her türlü görevi üstlenmeye hazır olduğumuzu bir kez daha hatırlatmak istiyorum” demişti.

İstanbul Park ile ilgili bilinmezliğin mayıs ayına kadar sonuçlanması bekleniyor.

Lewis Hamilton'ın son Merdeces'i görücüye çıktıLewis Hamilton’ın son Merdeces’i görücüye çıktı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.