Şanghay’da zafer Max Verstappen’in

Formula 1'de sezonun beşinci yarışı Çin'de koşuldu. Sprint yarışını kazanan Verstappen, Grand Prix'den de zaferle ayrıldı. Damalı bayrağı ikinci sırada gören isim Lando Norris oldu. Red Bull'un diğer sürücü Sergio Perez de podyumu tamamladı.

Spor 21 Nisan 2024
Bu haber 2 hafta önce yayınlandı
Max Verstappen kariyerinde ilk kez Çin'de galip geldi.

Formula 1’in Çin’e dönüş yarışı Şanghay Uluslararası Pisti’nde gerçekleşti. Max Verstappen’in pole pozisyonundan başladığı yarışa Fernando Alonso’nun muhteşem startı damga vurdu. 42 yaşındaki İspanyol pilot beş kırmızı ışığa en hızlı reaksiyon veren isim oldu ve ilk virajda Sergio Perez’i geride bırakıp ikinci sıraya yükseldi.

Startın bir diğer kaybedeni de Ferrari pilotları oldu. Leclerc ve Sainz başlangıçta kaybettikleri yerleri yarış boyunca geri kazanmaya uğraştı. İlerleyen turlarda Alonso gerilerken Ferrari’ler üst sıralara tırmanmaya başladı. Tam bu anda Valtteri Bottas’ın motor arızası sonrası yolda kalmasıyla güvenlik aracı geldi. Güvenlik aracının ardında konvoy oluşmuşken Stroll’ün Ricciardo’ya arkadan çarpması, restart sondasında ise Magnussen’in Tsunoda’ya temasıyla hem bir kez daha güvenlik aracı geldi, hem de iki Racing Bulls aracı da yarıştan çekilmek zorunda kaldı.

Yarışın kalan kısmını rahat geçiren Verstappen, 1 saat 40 dakika 52.554 saniyelik derecesiyle birinci olarak sezonun dördüncü, kariyerinin ise 58. zaferini elde etti. McLaren’ın formda ismi Lando Norris liderin 13.773 saniye gerisinde ikinci, Verstappen’in Meksikalı takım arkadaşı Sergio Perez ise takım arkadaşının 19.160 saniye arkasında üçüncü oldu.

2024 Çin GP klasmanı.

Formula 1’de sezonun bir sonraki yarışı olan Miami Grand Prix’si 5 Mayıs’ta koşulacak. Çin’in ardından pilotlar ve takımlar klasmanının ilk 5 sırası şöyle:
Pilotlar
1. Max Verstappen (Hollanda): 110 puan
2. Sergio Perez (Meksika): 85
3. Charles Leclerc (Monako): 76
4. Carlos Sainz (İspanya): 69
5. Lando Norris (Büyük Britanya): 58

Takımlar
1. Red Bull: 195
2. Ferrari: 151
3. McLaren: 96
4. Mercedes: 52
5. Aston Martin: 40

NBA'de play-off heyecanı başladı: Son şampiyon Denver hata yapmadıNBA’de play-off heyecanı başladı: Son şampiyon Denver hata yapmadı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.