Formula 1’de yarışı bırak kavgaya bak! Susie Wolff’u kızdırdılar

Formula 1'in yeni sezonunda padok dışı olaylar gündemi meşgul etmeye devam ediyor. Toto Wolff'un F1 Akademisi'nden sorumlu eşi Susie Wolff kendisine soruşturma açan FIA'ya dava açtı.

Spor 23 Mart 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
Toto Wolff ve F1 Akademisi'nden sorumlu eşi Susie Wolff.

hristian Horner, Red Bull, Max Verstappen ve Adrien Newey isimlerinin yer aldığı yoğun gündeme Toto Wolff ve eşi Susie Wolff’de dahil oldu. Toto Wolff’un F1 Akademisi’nden sorumlu eşi Susie Wolff, sezon başlamadan önce kendilerine açılan soruşturma nedeniyle FIA’ya dava açtı.

Sezon başlamadan önce Mercedes patronu Toto Wolff’e bilgiler sızdırdığı iddia edilen F1 Akademisi Genel Müdürü Susie Wolff, yaptığı açıklamada FIA’ya karşı suç duyurusunda bulunacağını açıkladı. Wolff çifti, FIA’nın soruşturmanın sonuçlandığı metindeki tavırları ve isimlerinin zedelenmesi hakkında oldukça öfkeliydi ve yasal haklarını saklı tutacaklarını belirtmişlerdi. Son yapılan açıklamada ise Susie Wolff, FIA’yı şikayet etti.

Christian Horner dosyasında yeni perde: FIA'ya resmi şikayetChristian Horner dosyasında yeni perde: FIA’ya resmi şikayet

Susie Wolff, FIA’ya karşı açtığı dava ile ilgili en büyük desteği Lewis Hamilton’dan aldı. Hamilton, Susie Wolff’ün arkasında duracağını ve artık FIA’nın yaptıklarını halı altına süpürmesinin önüne geçmesi gerektiğini söyledi. Mercedes takım patronu ve hissedarı Toto Wolff ise “Susie çok güçlü bir kadın. Her zaman inandıklarının, değerlerinin peşinden gider. Bu konuda çok duygusuz ve pragmatik. Yanlış yapıldığını düşünüyor ve mahkemenin de bunu duyması gerekiyor. Hiçbir şey onu bu yoldan döndüremez. Onun karakteri böyle” dedi.

FIA’nın soruşturmayı 48 saat içinde tamamladığını ancak özür mesajı yayınlamadığını belirten Toto Wolff şunları söyledi: “Bence Susie, daha önce de söylediğim gibi, bu süreci aylar önce başlattı. Bana kalırsa bunu çok özenli bir şekilde yaptı ve sonuna kadar gidecek. Bence onun için en önemli şey ne olduğunu bulmak. İnsanların hesap verebilirliği ve sorumluluğu üstlenmesi ve olayların halının altına süpürülmemesi. Bence Susie’nin durumu ya da diğer takımlarla ilgili bazı vakalar olsun, spor olarak bunu her alanda yapmamız gerekiyor.”Red Bull'da soruşturma sonuçlandı: Christian Horner'la yola devam!Red Bull’da soruşturma sonuçlandı: Christian Horner’la yola devam!

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.