Spor 28 Şubat 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı

Red Bull’da soruşturma sonuçlandı: Christian Horner’la yola devam!

Formula 1 takımlarından Red Bull uzun süredir iç soruşturmada incelenen takım patronu Christian Horner'ın aklandığını açıkladı. Horner Bahreyn Grand Prix'sinde takımının başında yer alacak.

Christian Horner aklandı.

Christian Horner takımın kadın çalışanlarından biri tarafından kendisine yöneltilen taciz suçlamalarının ardından soruşturmaya alınmıştı. Konuyu incelemesi için bağımsız avukatlardan oluşan bir kurul oluşturan Red Bull yaşananların tamamen ortaya çıkması için avukatlardan iddiada adı geçen herkesle tek tek görüşmesini istemişti. Sürecin sonunda 100 sayfalık bir rapor ortaya çıktı, rapor neticesinde Christian Horner’ın herhangi bir yanlış harekette bulunmadığı açıklandı.

Red Bull’dan yapılan açıklamada soruşturma sonucu ortaya çıkan raporun adil ve tarafsız şekilde oluşturulduğundan emin olunduğu, ancak içerikte geçen bilgilerin özel hayata dair veriler içerdiği gerekçesiyle yayınlanmayacağı bilgisi verildi. Süreçle ilgili herkese saygı duyulduğundan bu konu hakkında daha fazla açıklama yapılmayacağı da eklendi.

İsmi açıklanmayan kadın çalışanın iddiaları sonrası yürütülen soruşturma neticesinde aklanan Horner, takımının başındaki görevinde kalmayı sürdürecek. 2005’ten beri Red Bull’un takım patronu olan Horner altı kez üreticiler şampiyonluğu kazanmayı başarmıştı.

beIN Sports 10 yıllığına Formula 1 yayın haklarını aldı!beIN Sports 10 yıllığına Formula 1 yayın haklarını aldı!

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.