Spor 28 Şubat 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı

beIN Sports 10 yıllığına Formula 1 yayın haklarını aldı!

Formula 1'de 2024 sezonunun başlamasına günler kala yayıncı kuruluş bilmecesi son buldu. beIN Sports F1'in 10 yıl boyunca kendi ekranlarından yayınlanacağını açıkladı.

beIN Sports, duyuru görselinde Alonso, Verstappen ve Hamilton’ı kullandı.

beIN Sports Formula 1 yayınlarının 10 yıllığına satın alındığını duyurdu. F1’in antrenman, sıralama ve Sprint seanslarının da tamamının yayınlanacağı bildirilen açıklamada F2 ve F3 yarışlarının da ekrana yansıtılacağı aktarıldı (Açıklamanın tam metni linkte).

Spiker kadrosu netleşiyor

Uzun yıllardır Türkiye’de Formula 1’in sesi olan Serhan Acar yeni dönemde beIN bünyesinde mikrofon başında olmayacak. beIN ekranlarında F1’in anlatımının iki kişiyle yapılması beklenirken spiker koltuğunda Uygar Karaca, yorumculukta ise Jason Tahincioğlu’nun olması bekleniyor.

Destek serileri de izleyiciyle buluşacak

MENA(Orta Doğu ve Kuzey Afrika) bölgesinin tamamında yayın haklarını 10 yıllığına alan beIN Sports Formula 1’in yanı sıra diğer tüm destek serilerini de ekrana yansıtacak. Formula 2 ve Formula 3’ün yanı sıra Porsche Supercup ve F1 Academy serilerini de yayın akışına dahil eden beIN tamamı dekoder üzerinden olmasa da TOD(online yayın platformu) aracılığıyla yarış severleri heyecana ortak edecek.

Domenicali: İş ortaklığından dolayı çok mutluyuz

Formula 1’in CEO’su Stefano Domenicali de anlaşma hakkında konuştu.

“Formula 1’in Bahreyn’de ilk kez düzenlendiği 2004 yılından bu yana, Orta Doğu’da yarışlara ilgi duyan tutkulu bir hayran kitlesinin oluştuğunu gördük. beIN ile, yayın deneyimini arttırma ve Formula 1’i tüm ihtişamıyla evlerindeki hayranlarımıza yaşatma hedefi doğrultusunda, en kaliteli ve özel hazırlanmış içerikleri üretebileceğimiz bir iş ortağı bulduk.”

Serhan Acar: Beklemede kalın!

Resmi açıklamanın ardından Serhan Acar da kişisel sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yayınladı.

“Değerli F1 tutkunları, Öncelikle beni onore eden tüm mesajlarınız için teşekkür ediyorum. Tahmin edeceğiniz üzere bir süredir, F1’in yeni yayıncı kuruluşu beIN Sports ile görüşme halindeydim. Yaptığımız görüşmeler sonunda beIN Sports’un mevcut kurum kültürü ve politikaları ile benim mesleki sorumluluklarımı asgari müşterekler çerçevesinde ortak bir paydada buluşturamadık. Kendilerine ilgileri için teşekkür ediyor, iyi bir sezon geçirmelerini diliyorum. Öte yandan, siz sevgili F1 tutkunlarıyla farklı içerikler ve keyifli programlarla buluşmak üzere beni heyecanlandıran bir imzayı attım bile. F1 tutkumuzu birlikte yaşamak için beklemede kalın!”

 

Formula 1'de yeni araçlar piste indi, Verstappen liderliği yine kimselere vermediFormula 1’de yeni araçlar piste indi, Verstappen liderliği yine kimselere vermedi

Formula 1 Türkiye'ye doğru yola çıktı: İstanbul Park ihaleye açılıyorFormula 1 Türkiye’ye doğru yola çıktı: İstanbul Park ihaleye açılıyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.