Formula 1’de yeni araçlar piste indi, Verstappen liderliği yine kimselere vermedi

Formula 1'de 2024 sezonu Bahreyn'de düzenlenen testlerle başladı. İlk günü Max Verstappen lider tamamlarken pek çok isim dikkat çeken açıklamalar yaptı.

Spor 22 Şubat 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Max Verstappen yeni Red Bull'uyla 142 tur tamamladı,1:31.344'le en hızlı dereceyi kaydetti.

2024 Formula 1 sezonunda yarışacak araçlar Bahreyn’de düzenlenen sezon öncesi testlerinde piste çıktı. Williams’ların yaşadığı ufak sorunlar hariç oldukça sorunsuz geçen pist üstü aksiyonu esnasında hiç kırmızı bayrak çıkmadı. 10 takımın tamamının katıldığı testlerin ilk gününde son üç yılın şampiyonu Max Verstappen zaman ekranlarının en üst basamağını kimselere kaptırmadı. Görece çok büyük bir tasarım dili değişimine giden Red Bull, yeni tip aracıyla da oldukça rekabetçi gözüktü.

Verstappen araçtan memnun

Yenilenen sidepod tasarımıyla oldukça cesur bir görünüme sahip olan RB20, şampiyon pilot Max Verstappen’den geçer not aldı. İlk sürüş deneyimi sonrası araca dair oldukça olumlu cümleler sarf eden Hollandalı, “RB20 çok rekabetçi bir araç olacak gibi duruyor, onu daha iyi tanıyıp otomobilden en iyi şekilde yararlanmayı sabırsızlıkla bekliyorum.” dedi.

 

Ferrari temkinli

İtalyan üretici Ferrari’de Charles Leclerc ve Carlos Sainz piste çıktı. İki pilot da mekanik arıza yaşamadan tamamladıkları sürüşleri sonrası temkinli konuşmayı tercih etti. İlk günü lider Verstappen’in bir saniyeden daha fazla bir farkla gerisinde tamamlayan Carlos Sainz, “Tüm programlarımızı tamamlamayı başardık, mühendislerle birlikte aracı daha iyi tanımaya çalışıyoruz.” dedi ve ekledi; “Sezon öncesi testlerin ilk gününden herhangi bir sonuca varmak çok erken olur, önümüzdeki iki günü de değerlendirip gelecek haftaki Grand Prix’ye tamamen hazırlanmaya çabalayacağız.”

George Russell umutlu

Mercedes pilotu George Russell, yeni aracı W15’in geçen sene çok sorun yaşadıkları W14’e göre şimdiden daha iyi hissettirdiğini söyledi. Testlerin ilk gününü 12’nci sırada tamamlayan Russell, yavaş kalmasına karşın aracın sürüşünün daha basit ve öngörülebilir oluşunu övdü. “Tabii ki mühim olanın hız olduğunun farkındayız fakat bugün hız değil öğrenmek adına piste çıktık.” diyen İngiliz pilot tamamladığı 121 turla Verstappen’den sonra pistte en çok turlayan isim olmayı başardı.

Erling Haaland tarih yazdı, ligdeki tüm takımlara gol attıErling Haaland tarih yazdı, ligdeki tüm takımlara gol attı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.