Erling Haaland koleksiyonu tamamladı! ‘Çenenizi kapatır’

Manchester City'nin yıldızı Erling Haaland dur durak bilmiyor. Norveçli, Brentford filelerini havalandırarak Premier Lig'de karşılaştığı 21 takıma gol atma başarısı gösterdi. Pep Guardiola ise onun için ilginç ifadeler kullandı.

Spor 22 Şubat 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Erling Haaland rekorlara doymuyor.

Premier Lig’in erteleme maçında Manchester City, rakibi Brentford’u Erling Haaland’ın golüyle mağlup etti. Ligde şimdiye kadar gol atamadığı tek takım olan Brantford’a karşı da skor üretmeyi başaran Haaland, böylelikle İngiltere’de karşılaştığı tüm takımlara gol atma başarısı gösterdi. Premier Lig’de karşılaştığı 21 takımın tamamına karşı gol sevinci yaşama başarısı gösteren Haaland, ligdeki gol krallığı yarışında da 17 golle ilk sırada bulunuyor.

En büyük mağdurlar Manchester United ve Fulham

2022’de Borussia Dortmund’dan transfer olarak geldiği Premier Lig’de şimdiye kadar toplam 53 kez rakip fileleri havalandırdı. Bu süreçte aynı şehrin kırmızı tarafını temsil eden Manchester United ve Londra temsilcisi Fulham ise, Norveçli golcünün gazabına beşer kez uğrayarak Haaland’ın en çok gol attığı takımlar olarak kayda geçti.

Rekorlara doymuyor

Erling Haaland, 2020 kış transfer döneminde katıldığı Borussia Dortmund’a ilk üç maçta yedi golle merhaba demişti. Bundesliga’da ilk üç maçına en fazla gol sığdıran oyuncu olma rekorunu hala elinde bulunduran Norveçli, Şampiyonlar Ligi’nde de maç başına bir gol ortalamasının üzerinde oynayarak diğer meslektaşlarından ayrışmayı başardı. Düşler Sahnesi’nde çıktığı ilk 20 maçta 25 gol atmayı başaran Haaland, bu alanda 15 golle en yakın rakibi konumunda olan Harry Kane’e çift haneli fark atma başarısı göstermişti. Devler Ligi’ndeki 30’uncu golüne 25’inci maçında ulaşmayı başaran yıldız santrfor, 30’a 34 maçta ulaşan Ruud Van Nistelrooy’un rekorunu kırmıştı. Ayrıca bu rekoru 22 yaşındayken kıran Haaland, Şampiyonlar Ligi’nde 30’uncu golünü 23 yaşındayken atabilen Lionel Messi’den de bir rekor çalma başarısı göstermişti.

Geçtiğimiz sezon Premier Lig tarihine geçti

Manchester City’nin şampiyon tamamladığı 2022-23 sezonuna golleriyle katkı veren Haaland, yine tarihe geçmişti. Yıldız oyuncu 36 golle tamamladığı Premier Lig sezonunda, bir sezonda en fazla gol atan oyuncu olma rekorunu 34’er golle paylaşan Alan Shearer ve Andy Cole’un rekorlarını elinden almayı başarmıştı.

Guardiola: Çenenizi kapatır

Sakatlık dönüşü düşük form grafiği yüzünden eleştiri oklarının hedefinde olan Erling Haaland’ı teknik direktörü Pep Guardiola savundu. Katalan teknik direktör, “Gençliğimde eski bir arkadaşım bana, ‘Çok gol atan forvetleri eleştirmeyin, gün gelir çenenizi kapatır’ demişti” diye konuştu.

Süper Kupa Urfa'da, tarih 7 NisanSüper Kupa Urfa’da, tarih 7 Nisan

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.