Süper Kupa Urfa’da, tarih 7 Nisan

Türkiye Futbol Federasyonu, Süper Kupa'nın oynanacağı yeri ve tarihi açıkladı. Riyad'da oynanması planlanıp iptal olan kupa maçı, 7 Nisan Pazar günü Şanlıurfa'da oynanacak. Bu kararla birlikte Süper Lig'in bitiş tarihi de bir hafta ileriye ötelendi.

Spor 21 Şubat 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Süper Kupa için adres ve tarih netleşti.

TFF “2023 Süper Kupa müsabakası 2022-2023 Sezonu Süper Lig Şampiyonu Galatasaray ile 2022-2023 Sezonu Türkiye Kupası Şampiyonu Fenerbahçe kulüpleri arasında 7 Nisan 2024 Pazar günü saat 21.00’de Şanlıurfa 11 Nisan Stadyumu’nda oynanacaktır” açıklaması yaptı.

Suudi Arabistan’da kriz yaşanmıştı

29 Aralık 2023 tarihinde Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da oynanması planlanan Süper Kupa maç günü yaşanan kriz sebebiyle iptal edilmişti. Cumhuriyetin 100’üncü yılında oynanması planlanan karşılaşmaya ev sahipliği yapan Suud yetkililer iki takımın da sahaya Atatürk pankartlarıyla çıkmalarına izin vermemiş, Atatürk imzalı t-shirtlerle stadyuma gelen tarafları da tribüne almamıştı. Bu ve benzer konularda yaşanan protokol krizi sonucunda Galatasaray ve Fenerbahçe yöneticileri tüm ikna çabalarına rağmen maça çıkmayı reddedip Türkiye’ye dönmüştü.

Lig maçlarının tarihi değişecek

Normal şartlarda Süper Lig’de 32’nci hafta maçlarının oynanacağı 7 Nisan Pazar gününe alınan Süper Kupa sonucu ligdeki tüm takımların maç takvimi değişecek. Şampiyonluk yarışının yanı sıra hâlâ Avrupa’da da yola devam eden iki takım turnuvalarında çeyrek finale yükselirse Süper Kupa’nın hemen ardından 11 Nisan günü çeyrek final ilk maçını oynayacak.

TFF: Ligin bitimi 26 Mayıs’a kaydırıldı

Türkiye Futbol Federasyonu, Süper Kupa’nın programa eklenmesiyle birlikte Süper Lig takviminin bir hafta ileriye kaydırıldığını açıkladı.

“Süper Lig’in 5, 6, 7 ve 8 Nisan tarihlerinde oynanması planlanan 32. haftadan itibaren birer hafta kaydırılarak 26 Mayıs 2024 tarihinde tamamlanmasına karar verilmiştir” şeklinde duyurulan kararda ayrıca, Galatasaray ve Fenerbahçe’nin Urfa’da karşılaşacakları maçta kış transfer döneminde kadrolarına kattıkları futbolcuları da oynatabilecekleri açıklandı.

'Dört Büyükler' cezada da zirvede‘Dört Büyükler’ cezada da zirvede

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.